Jumătate dintre fermieri au cerut subvenții de la APIA (video)

0

Peste jumătate dintre fermieri botoșăneni au depus deja la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile unice de plată aferente campaniei 2020. Majoritatea s-au depus prin utilizarea mijloacelor electronice, fără prezența fizică a solicitanților și/sau a personalului altor instituții la sediul APIA.

Astfel, la APIA Botoșani, în perioada 2 martie – 12 mai s-au depus 20.223 cereri de plată, pentru o suprafață de 92.180,65 hectare. „Facem precizarea că 14.713 de cereri au fost depuse prin mijloace electronice, în perioada 6 aprilie – 12 mai 2020, pentru o suprafață de 78.287,65 hectare, ritmul de primire fiind, în medie, de 800 cereri/zi”, a declarat Bogdan Cîmpanu, directorul executiv interimar al APIA Botoșani.
Anul trecut, în județul Botoșani, aproximativ 33.000 de fermieri au depus cererea unică de plată.

Dată fiind importanța derulării în ritm susținut și fără sincope a etapei de primire a cererilor unice de plată în campania 2020, cu respectarea termenului de finalizare a acțiunii (15 iunie 2020) și cu maxim de rezultate, Centrul Județean Botoșani a întreprins o serie de măsuri organizatorice menite să dinamizeze activitatea de depunere a cererilor. Astfel, au fost înaintate către Primării adrese pentru a ne sprijini prin transmiterea la timp, prin mijloace electronice, a adeverințelor care atestă utilizarea terenului eliberate conform înscrisurilor din registrul agricol”, a mai spus Cîmpanu.

Potrivit acestuia, pentru a veni în sprijinul fermierilor care nu au depus cererile de sprijin, în intervalul de timp 15 mai – 15 iunie, funcționarii APIA Botoșani vor fi prezenți la serviciu și în zilele de sâmbătă, această zi urmând a fi alocată închiderii cererilor unice de plată în aplicațiile informatice pe baza acordului fermierului, exprimat on-line, a confirmării telefonice, prin poșta electronică sau alte mijloace asumate de fermier, după ce au fost finalizate toate verificările și nu mai sunt erori blocante.

Deja ai votat!
se încarcă...