joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTMarian Murariu a rămas fără principalele atribuţii

Marian Murariu a rămas fără principalele atribuţii

♦ Viceprimarul Marian Murariu nu mai coordonează serviciile de urbanism, patrimoniu şi cadastru
♦ Prin dispoziţie semnată de primarul Cătălin Flutur, viceprimarul social democrat a rămas fără principalele atribuţii

Marian Murariu, viceprimar al municipiului, a rămas fără principalele atribuţii. Astfel, prin dispoziţie a primarului Cătălin Flutur, viceprimarul nu va mai coordona Serviciul de urbanism, Serviciul de patrimoniu, Serviciul de cadastru, activitățile privind lucrările de reparație și întreținere străzi.

Viceprimarul susţine că totul a plecat de la disputa privind Consiliul de Administraţie de la societatea Eltrans, dispută care a avut loc în şedinţa de Consiliu Local din 30 aprilie. „Eram preşedinte de şedinţă, iar proiectul de hotărâre a întrunit doar 11 voturi <pentru> şi am considerat că proiectul este picat. Domnul primar şi domnul secretar solicitau să se reia votul, eu nu am dorit acest lucru. În paralel, a mai existat şi acea situaţie cu informaticianul care a deschis pe ecranul monitorului un tabel în care am putut vedea rezultatul votului secret, mai exact, am putut vedea fiecare consilier cum a votat. Am considerat acest lucru anormal şi ilegal, de aceea am hotărât să părăsesc şedinţa”, a declarat Marian Murariu.

Viceprimarul a arătat că este inginer constructor cu dublă specializare, construcţii civile (clădiri), drumuri şi poduri, iar activităţile pe care le coordona erau compatibile cu pregătirea sa. Totodată, acesta a ţinut să precizeze că funcţia de viceprimar presupune realizarea unor obiective și activități care necesită cu mult mai mult decât opt ore de activitate pe zi, „dacă vrei să le soluționezi nemțește”.

Mi-am îndeplinit cu succes atribuțiile de serviciu

Consider că mi-am îndeplinit cu succes atribuțiile de serviciu. Dovadă stau realizările postate pe pagina mea oficială de facebook (zeci de străzi asfaltate în zone cu mari probleme, patru regulamente de maximă importanţă pentru oraş, sute de terenuri inventariate pentru care primăria nu avea acte, zeci de străzi şi terenuri intabulate, sute de audienţe soluţionate legal şi în favoarea cetăţeanului, mii de petiţii rezolvate). Pentru realizarea acestor obiective am muncit mult zilnic, epuizant, până noaptea târziu, iar colegii oneşti din primărie ştiu asta. Au fost zile când am lucrat și până la ora 22.00 sau chiar 24.00, iar acest lucru poate fi confirmat de colegii din primărie”, a mai spus viceprimarul. Acesta a adăugat că este posibil să i se reproșeze „tot felul de aberații”, însă consideră că activitatea sa a fost ireproșabilă.

Este interesant că patru ani domnul primar nu mi-a spus nimic, ba chiar a fost mulţumit de activitatea mea. Am căutat să-mi fac treaba profesionist, fără să fac scandal, dar apropierea de campania electorală îşi spune cuvântul. Decizia este pur politică”, a concluzionat Marian Murariu.

Viceprimarul va coordona în continuare activitatea de elaborare a Planului Urbanistic General, intervenţiile la reţelele edilitare, activităţile legate de legea fondului funciar, dar va fi şi ofiţer de stare civilă.

Primarul Cătălin Flutur nu a putut fi contactat pentru a motiva ce a stat la baza deciziei de a-l lăsa pe viceprimarul social democrat fără principalele atribuţii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6 ° C
6.1 °
4.3 °
96 %
0.9kmh
100 %
joi
7 °
vin
11 °
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E păcat să nu faci o plimbare în aer liber, că de mâine se răcește vremea.

EDITORIAL

Am stat foarte mult în cumpănă dacă și cum să scriu despre fostul edil al Botoșaniului. Faptul că aș putea fi acuzat de o...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...