Primele măsuri luate de municipalitate pentru ieşirea din starea de urgenţă

0

Sub coordonarea primarului Cătălin Mugurel Flutur, direcțiile și serviciile din subordinea municipalității botoșănene, și societățile din subordinea Consiliului Local au pregătit în detaliu trecerea de la starea de urgență, la starea de alertă care urmează să intre în vigoare pe teritoriul României.

Primarul Cătălin Flutur a anunţat că toate măsurile adoptate de la nivel central cu referire la obligațiile ce le revin autorităților locale pe timpul stării de alertă vor fi transpuse în practică întocmai la Botoșani. Trecerea la starea de alertă se va realiza, în municipiul reşedinţă de judeţ, treptat și gradual.

Mâine dimineaţă, toate parcurile din municipiu vor fi redeschise. Acestea au fost igienizate și dezinfectate de către muncitorii Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement. La intrarea în parcuri, au fost montate panouri informative cu regulile pe care trebuie să le respecte toți cei care intră în aceste spații publice. Botoșănenii trebuie să respecte măsurile de distanţare socială. Astfel, pe fiecare bancă se va putea aşeza câte o persoană. Excepţie de la regulă fac membrii aceleiaşi familii, care pot fi în număr de până la trei pe aceeași bancă.

În perioada următoare, vor fi reluate activitățile în zona de agrement din Parcul Mihai Eminescu. În această categorie se înscrie, de exemplu, mersul cu barca sau hidrobicicleta pe lacul din mijlocul parcului, activitate care nu presupune apropierea fizică a mai multor persoane.

Parcurile de joacă pentru copii de pe raza întregului municipiu vor rămâne închise.

Mijloacele de transport în comun revin la programul avut înainte de declararea stării de urgenţă, frecvenţa microbuzelor şi tramvaielor depinzând de numărul călătorilor.

În câteva zile, Parcul de Agrement Cornișa va fi redeschis într-o primă etapă pentru promenadă, urmând ca alte activități să fie reluate la o dată care va fi anunţată de municipalitate.

Poliția Locală revine în subordinea municipalității, odată cu încheierea perioadei în care coordonarea acestei instituții a fost asigurată de structurile Ministerului Afacerilor Interne.

„În calitate de primar al municipiului Botoșani, vă mulțumesc tuturor pentru modul în care v-aţi conformat, cu foarte puține și nesemnificative excepții, măsurilor severe de izolare și distanțare socială care au fost impuse pe toată durata stării de urgență. A fost o perioadă dificilă pentru toată lumea, traversată în condiții relativ bune.

Totodată, țin să atrag atenția tuturor botoșănenilor că pandemia nu a trecut, că riscul infectării continuă să existe și, în consecință, că este nevoie ca toată lumea să dea dovadă de responsabilitate, respectând măsurile cunoscute de protecție, igienă și distanțare socială”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Deja ai votat!
se încarcă...