Procuror botoșănean menținut în conducerea PCA Suceava

0

Un procuror originar din Botoșani va asigura conducerea Secției de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Suceava. Săptămâna aceasta, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act de propunerea de delegare în funcția de procuror șef al acestei secții a procurorului Adrian Marius Surdu.

Născut pe 30 august 1967 în județul Botoșani, Adrian Marius Surdu a intrat în magistratură la începutul anilor 1990. Ulterior, el a preluat conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, iar la înființarea Parchetului Național Anticorupție (PNA) a fost cooptat în această structură de fostul procuror șef al acestei direcții, botoșăneanul Ioan Amarie.

O perioadă, Adrian Marius Surdu a fost șeful Serviciului teritorial PNA București, iar din 2008 el a preluat conducerea Serviciului teritorial al Direcției Naționale Anticorupție (n.r. – noua denumire a vechiului PNA) Suceava. În mai 2010, el a ajuns la spital după un accident casnic, fiind înjunghiat în piept, fiind vehiculată ideea unei posibile tentative de suicid. Spitalizat, el a demisionat din funcție, iar în mai 2017, în urma unui concurs susținut la București, a preluat mandatul de procuror șef al Secției de urmărire penală a PCA Suceava, care i-a încetat luna aceasta.

Conducerea PCA Suceava a decis însă să-l delege tot pe el în funcția respectivă, Adrian Marius Surdu urmând să asigure conducerea secției cu titlul interimar până la organizarea concursului, dar nu mai mult de șase luni. Soția sa este vicepreședinte al Curții de Apel Suceava, fiind magistrat în cadrul Secției a II-a civilă.

Deja ai votat!
se încarcă...