Radu Malancea numit din nou manager al Spitalului Județean (document)

”Mi-e frică ce va fi după 15 mai. Lumea nu să înţeleagă că această relaxare este pentru a ne readapta la o viaţă cvasinormală şi o să o ia pe arătură”

Medicul ortoped Radu Malancea a rămas fără funcţia de manager şi apoi a fost numit din nou în decurs de doar câteva ore.

Aşa cum aţi putut citi în această dimineaţă, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost înlocuit de la primele ore ale dimineţii cu fostul manager, medicul Livia Mihalache, care a ocupat postul prin concurs în cursul anului trecut.

Aceasta şi-a motivat decizia prin faptul că numirea lui Radu Malancea era valabilă doar pe perioada Stării de Urgenţă. Cum aceasta a expirat joi noapte, automat şi numirea lui în funcţia de manager a expirat, astfel că Livia Mihalache şi-a reluat atribuţiile

Potrivit celor transmise de Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, în timpul vizitei la Botoşani, Ministerul SĂnătăţii a păstrat însă coordonarea spitalelor judeţene, inclusiv cel de la Botoşani, încă 45 de zile de la expirarea Stării de Urgenţă, astfel că vineri seară, la aproape 12 ore de când Radu Malancea a fost înlocuit din funcţie, a venit o nouă numire a sa.

Astfel, prin Ordinul Ministrului Sănătății nr 679/15.05.2020, medicul Livia Mihalache se suspendă din funcția manager al SJU Mavromati pe perioada instituirii stării de alertă la nivel național, conform art. 21 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 70/2020.

Prin Ordinul Ministrului Sănătății nr 680/15.05.2020, medicul Radu Malancea se numește în funcția manager interimar al SJU Mavromati pe perioada stării de alertă instituite în condițiile Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 24/2020.

De asemenea, prin Ordinul Ministrului Sănătății nr 681/15.05.2020, medicul Constantin Radu Laurian se numește în funcția de director medical interimar al SJU Mavromati pe perioada situației de alertă instituite în condițiile Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 24/2020.

Deja ai votat!