Se redeschide frontiera cu Republica Moldova

0

Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-Costești ar urma să se redeschidă. Deocamdată, autoritățile nu au făcut niciun fel de precizări cu privire la data de la care se va relua activitatea și în ce condiții se va putea tranzita frontiera, însă, potrivit ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, odată cu ridicarea stării de urgență doar un singur punct de trecere a frontierei din județul Botoșani ar urma să rămână închis, respectiv cel de la Rădăuți Prut – Lipcani. Anunțul a fost făcut joi seară, în contextul prezentării de către oficial a măsurilor luate de autorități prin instituirea stării de alertă.

PTF Stânca – Costești a fost închis temporar de autorități pe 29 martie a.c., în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, timp de o lună și jumătate nimeni nu a mai trecut prin această vamă, activitatea fiind sistată la inițiativa celor din Republica Moldova. Prin urmare, polițiștii de frontieră din Botoșani au asigurat supravegherea punctului în continuare, iar imediat ce autoritățile din statul vecin vor decide reluarea activității, PTF Stânca va fi redeschis imediat.

Primul punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova în care s-a sistat activitatea a fost cel de la Rădăuți Prut – Lipcani, care a fost închis din aceleași motive încă din 14 martie a.c..

Deja ai votat!
se încarcă...