Botoşănenii au luat cu asalt magazinele în prima zi de „libertate” (video)

0

Prima zi de la ieşirea din starea de urgenţă a coincis cu un aflux de botoşăneni, care au putut fi văzuţi la aproape orice fel de magazin din oraş.

De la magazine de scond hand la cele alimentare, de la amanet la magazine de telefonie, toate aveau, vineri, cozi interminabile în stradă, aşa cum prevăd normele de distanţare socială.

Botoşănenii au încercat, însă din prima zi, să îşi rezolve o parte din problemele care s-au acumulat pe parcursul perioadei de izolare, astfel că aproape fiecare magazin avea parte de câte o coadă formată în faţa intrării. „În mare parte au fost pensionari, care aveau probleme cu telefoanele, cu cartele, aveau de făcut reclamaţii. Dar toţi clienţii au respectat distanţarea şi aveau protecţie”, a spus un comerciant al unui operator de telefonie mobilă.

Chiar şi la amaneturi sau schimburi valutare erau formate cozi, vineri de dimineaţă.
Piața Centrală era, de asemenea, plină de botoşăneni care au ieșit de la primele ore pentru a-și face aprovizionarea cumpărând de la legume și fructe până la flori sau alte lucruri necesare.

Și pe Pietonalul Unirii era un aflux mare de oameni, fie cu copiii la plimbare, sau cu animalele de companie, sau doar stând pe o bancă. Tinerii erau singurii care nu păreau să respecte regula distanţării sociale, de multe ori pe o bancă putând fi văzuţi chiar 6-7 adolescenţi. De asemenea, erau formate cozi la farmacii sau la companii de televiziune.

Deja ai votat!
se încarcă...