Justițiabili verificați cu termometrul. Noi reguli de acces în parchete

0

Conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a dispus, vineri, aplicarea unor noi măsuri în vederea prevenirii răspândirii sindromului respirator acut cu COVID-19. Astfel, activitatea de relaţii cu publicul şi audienţele acordate de conducerea unităţilor de parchet se suspendă până la data de 31 august 2020. Totodată, se recomandă justiţiabililor ca, pentru depunerea sesizărilor, cererilor şi memoriilor, să utilizeze serviciile poştale sau mijloacele de comunicare electronice. „În cazurile urgente, persoanele care solicită accesul la procuror sau la conducerea unităţii de parchet vor putea fi primite numai cu acordul expres al acestora din urmă”, se arată într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

În plus, intrarea în sediul parchetului a oricărei persoane, inclusiv a personalului propriu, se va realiza numai cu respectarea unor reguli stricte. La punctele de acces se va proceda la verificarea temperaturii corporale, cu ajutorul unui termometru omologat de tipul non contact. „Nu va fi permis accesul persoanelor a căror temperatură depăşeşte 37,3° C”, se arată în același document.

Cei vare vor avea acces vor trebui să-ți dezinfecteze mâinile și să poarte mască, care să acopere nasul şi gura. „Persoanelor care nu respectă aceste reguli nu li se va permite accesul”, se precizează în comunicat. Totodată, intrarea persoanelor în sediul parchetului, cu excepţia personalului propriu şi a celui din instituţiile sistemului judiciar, de ordine publică şi siguranţă naţională, se va face numai după completarea declaraţiei pe propria răspundere.

+2 -1
se încarcă...