Ministerul Educaţiei va asigura măşti pentru elevi şi personalul din şcoli

0

Ministerul Educaţiei şi Cercetării va asigura măşti pentru elevi, cadre didactice, personalul didactic auxiliar şi nedidactic. „Am solicitat 265.000 de măşti, pentru tot ceea ce înseamnă derularea orelor de pregătire, respectiv organizarea şi susţinerea examenelor naţionale, atât pentru elevi, cât şi pentru colegii noştri din şcoli. Fiecare va primi câte două măşti, una la intrare, una la ieşirea din unitatea de învăţământ. Vor fi asigurate măşti pentru toţi angajaţii din şcoli şi toţi copiii care vor veni la şcoală. Nu se pune pune problema ca ei să-şi achiziţioneze măştile”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

În unităţile de învăţământ se fac pregătiri pentru perioada 2 – 12 iunie, când elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a vor veni la şcoală pentru a participa la ore de pregătire, în vederea susţinerii examenelor naţionale. Materialele necesare pentru dezinfecţia spaţiilor şcolare, inclusiv aparatele de măsurat temperatura corporală, vor fi asigurate de primării.

Conducerea IŞJ a transmis Direcţiei de Sănătate Publică informaţii vizând elevii care vor veni la pregătire, respectiv cei care vor susţine examenele naţionale. „Avem 4482 de elevi în clasa a VIII-a, pe care îi aşteptăm la pregătire. Părinţii sunt cei care vor decide dacă îşi trimit copiii la orele de pregătire. Totodată, îi aşteptăm pe copii şi la examenul de Evaluare Naţională. La clasa a XII-a avem 3300 de elevi, viitori absolvenţi. Estimăm că vor mai fi aproximativ 300 de absolvenţi din seriile anterioare, care se vor înscrie pentru susţinerea probelor din cadrul Bacalaureatului”, a mai spus inspectorul şcolar general.

+1 -1
se încarcă...