Reguli noi la Serviciul de Pașapoarte

0

Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Botoşani și-a reluat activitatea după ce și-a adaptat organizarea la vremurile de excepție pe care le trăim încă din cauza pandemiei de coronavirus, Covid-19.

Cererile de eliberare a paşapoartelor simple se vor depune doar în baza programărilor on line efectuate pe site-ul www.epasapoarte.ro, iar în situaţii deosebite, precum imposibilitatea efectuării programării, urgenţe justificate, etc.cererile vor fi preluate doar în intervalele de timp nerezervate. Programul de lucru cu publicul va fi zilnic între 8:00 – 20:00, iar cel al audiențelor între 10:00 și 11:00. Totodată, activitatea punctului de lucru mobil Dorohoi va rămâne suspendată până la toamnă, se arată într-un comunicat al Prefecturii Botoșani.

Pentru ușurarea obținerii pașapoartelor, nu vor mai fi solicitate documente care să ateste necesitatea efectuării unor călătorii care se vor efectua în cel mult 30 de zile la momentul înregistrării cererii.

Accesul în sediul instituției este strict reglementat, fiind permis doar persoanelor programate on line – la ora programării, precum şi celor îndreptăţite să ridice paşapoartele. Acesta se va face însă respectând indicațiile personalului serviciului, după identificare şi stabilirea scopului/necesităţii de servicii și doar cu respectarea unei distanţe de protecţie de 1,5 metri, marcată corespunzător prin delimitatoare vizibile. La nivelul serviciului au fost amplasate paravane de protecţie la ghişeele de lucru cu publicul, iar la intrarea în serviciu sunt instalate aparate de dezinfectare pentru mâini şi covoraşe cu dezinfectant pentru încălţăminte. De asemenea, accesul în sediu/la serviciu este permis doar după măsurarea temperaturii. Ca în orice instituție publică, toată lumea este obligată să poarte măşti de protecţie.

Informaţiile vor putea fi solicitate în principal, pentru evitarea contactului personalului din zona de acces cu publicul pentru perioade îndelungate de timp, dar şi pentru decongestionarea incintei / curţii interioare, prin intermediul liniei telefonice, la numărul 0231/511.894 sau prin intermediul poştei electronice: pasapoarte-bt@mai.gov.ro.

Deja ai votat!
se încarcă...