spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTAmbulanţă scoasă din uz de o căprioară

Ambulanţă scoasă din uz de o căprioară

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Botoşani a avut parte de momente de panică, după ce o căprioară a sărit în faţa autosanitarei. Autosanitara cu medic se deplasa sâmbătă noapte, de la Iaşi spre Botoşani, după ce a transportat un pacient grav. La limita dintre judeţele Iaşi şi Botoşani, în comuna Şipote, o căprioară a sărit în faţa autosanitarei, iar ambulanţierul aflat la volan nu a mai putut evita impactul. Animalul a fost lovit în plin cu partea din faţă a autospecialei marca Volkswagen Crafter, în urma impactului fiind distrus radiatorul.
Din fericire membrii echipajului erau asiguraţi cu centuri de siguranţă şi nu au fost răniţi.

 

Membrii echipajului au fost preluaţi de o altă maşină solicitată de la Botoşani, iar autosanitara a fost adusă în municipiu pe o platformă. Din păcate, căprioara, care era şi gestantă, a murit pe loc, cazul fiind semnalat şi poliţiei din comună.

Autosanitara implicată în accidentul din septembrie 2018

Ceea ce este mai puţin obişnuit este faptul că doi dintre cei trei membri ai echipajului au fost implicaţi într-un incident similar, pe acelaşi drum. Medicul şi ambulanţierul se aflau în drum spre Iaşi, în septembrie 2018, când maşina a lovit o vacă ce a sărit pe carosabil. Atunci era şi un pacient pe targă, astfel că ambulanţierul nu a putut brusca volanul pentru a nu pune în pericol viaţa pacientului de pe targă.

Ambulanţe implicate în accidente grave

Din păcate, ambulanţele din Botoşani sunt tot mai des implicate în accidente rutiere grave în judeţul Botoşani. În luna ianuarie o femeie de 72 de ani din Săveni a fost izbită în plin de o autosanitară în misiune. Femeia a murit după câteva zeci de minute la spital.

Un alt accident a avut loc la începutul lunii august a anului trecut, atunci când o autospecială de prim-ajutor de la SMURD, care transporta un pacient către Urgenţe, a fost izbită, pe Bulevardul Mihai Eminescu, la intersecţia cu strada Sucevei, de o maşină al cărei şofer nu i-a acordat prioritate, deşi avea semnalele luminoase şi acustice în funcţiune.

Nici ambulanţa de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) a SMURD nu a „scăpat” de astfel de incidente, autospeciala care mergea în regim de urgenţă la un caz izbind violent în partea laterală un autoturism care nu i-a acordat prioritate.

Nu mai departe de săptămâna trecută un alt echipaj al SMURD a fost acroşat de o şoferiţă de 70 de ani chiar în curtea Spitalului Judeţean, iar în luna iunie o ambulanţă a acroşat un bărbat de 71 de ani în apropierea unei treceri de pietoni pe Bulevard.

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...