Ambulanţă scoasă din uz de o căprioară

0

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Botoşani a avut parte de momente de panică, după ce o căprioară a sărit în faţa autosanitarei. Autosanitara cu medic se deplasa sâmbătă noapte, de la Iaşi spre Botoşani, după ce a transportat un pacient grav. La limita dintre judeţele Iaşi şi Botoşani, în comuna Şipote, o căprioară a sărit în faţa autosanitarei, iar ambulanţierul aflat la volan nu a mai putut evita impactul. Animalul a fost lovit în plin cu partea din faţă a autospecialei marca Volkswagen Crafter, în urma impactului fiind distrus radiatorul.
Din fericire membrii echipajului erau asiguraţi cu centuri de siguranţă şi nu au fost răniţi.

 

Membrii echipajului au fost preluaţi de o altă maşină solicitată de la Botoşani, iar autosanitara a fost adusă în municipiu pe o platformă. Din păcate, căprioara, care era şi gestantă, a murit pe loc, cazul fiind semnalat şi poliţiei din comună.

Autosanitara implicată în accidentul din septembrie 2018

Ceea ce este mai puţin obişnuit este faptul că doi dintre cei trei membri ai echipajului au fost implicaţi într-un incident similar, pe acelaşi drum. Medicul şi ambulanţierul se aflau în drum spre Iaşi, în septembrie 2018, când maşina a lovit o vacă ce a sărit pe carosabil. Atunci era şi un pacient pe targă, astfel că ambulanţierul nu a putut brusca volanul pentru a nu pune în pericol viaţa pacientului de pe targă.

Ambulanţe implicate în accidente grave

Din păcate, ambulanţele din Botoşani sunt tot mai des implicate în accidente rutiere grave în judeţul Botoşani. În luna ianuarie o femeie de 72 de ani din Săveni a fost izbită în plin de o autosanitară în misiune. Femeia a murit după câteva zeci de minute la spital.

Un alt accident a avut loc la începutul lunii august a anului trecut, atunci când o autospecială de prim-ajutor de la SMURD, care transporta un pacient către Urgenţe, a fost izbită, pe Bulevardul Mihai Eminescu, la intersecţia cu strada Sucevei, de o maşină al cărei şofer nu i-a acordat prioritate, deşi avea semnalele luminoase şi acustice în funcţiune.

Nici ambulanţa de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) a SMURD nu a „scăpat” de astfel de incidente, autospeciala care mergea în regim de urgenţă la un caz izbind violent în partea laterală un autoturism care nu i-a acordat prioritate.

Nu mai departe de săptămâna trecută un alt echipaj al SMURD a fost acroşat de o şoferiţă de 70 de ani chiar în curtea Spitalului Judeţean, iar în luna iunie o ambulanţă a acroşat un bărbat de 71 de ani în apropierea unei treceri de pietoni pe Bulevard.

 

+5 -1
se încarcă...