Municipalitatea continuă lucrările în cartierul ANL de pe Şoseaua Iaşului

0
dav

În noul cartier al cartier al municipiului, dezvoltat pe terenurile primite de la Armată, se lucrează la utilităţi. „Sunt aproape de finalizare lucrările la apă şi canalizare. Este un rezervor tampon care va lucra în tandem cu staţia de pompare pentru apă. Partea de alimentare cu energie electrică este finalizată şi recepţionată”, a declarat Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei de dezvoltare locală din cadrul Primăriei Botoşani.

Potrivit acestuia, municipalitatea urmează să solicite un aviz de la Delgaz Grid pentru realizarea reţelei de alimentare cu gaze naturale. „Ne propunem ca anul acesta să recepţionăm şi partea de utilităţi, pentru ca locuinţele să fie repartizate”, a mai spus Cătălin Fetcu.

Constructorul a finalizat în noul cartier 80 de locuinţe, dintre care 40 vor fi cedate Ministerului Apărării, aceasta fiind condiţia la cedarea terenului către municipalitate. Pentru celelalte 40 de apartamente care vor fi repartizate există sute de solicitanţi. Din evidenţele primăriei reiese că au depus dosare pentru o locuinţă ANL aproximativ 600 de botoşăneni.

În acest nou cartier ANL vor fi construite în total 700 de apartamente. Cartierul ANL este construit cu fonduri guvernamentale, obligaţia municipalităţii botoşănene fiind aceea de a asigura fonduri pentru utilităţi.

Utilităţile sunt realizate de o asociere de firme

Licitaţia pentru realizarea reţelelor de utilităţi în noul cartier ANL a fost câştigată de asocierea de firme Conrec – Instal Con – Elpro. Pe lângă reţelele de utiltăţi sunt incluse în proiect terasamente, trotuare, străzi, parcări, rigole, trepte, rampe pentru persoane cu handicap, platforme pentru colectare deşeuri, părculeţe de joacă pentru copii, amenajări spaţii verzi, plantări de copaci, semnalizare rutieră, rampe şi scări pentru intrarea în blocuri. Prin proiect se va realiza şi iluminatul exterior în cartier. Valoarea lucrărilor este de 5,425 de milioane de lei.

Deja ai votat!
se încarcă...