Operată pentru o nouă viaţă în plină pandemie

0

O botoşănenacă a primit o nouă şansă la viaţă în condiţii epidemiologice nemaintâlnite.

O echipă de la Spitalul Parhon din Iaşi s-a deplasat la Cluj pentru a participa la operația de recoltare. Intervenția a fost efectuată în cursul zilei de sâmbătă, când a fost transplantată o pacientă de 36 de ani, din județul Botoșani, aflată de doi ani în program de dializă.

Condiţiile în care s-au efectuat prelevarea şi transpoantul au fost extrem de stricte, în condiţiile actualei pandemii. „Pentru realizarea intervenției au colaborat mai multe echipe din Iași în afara echipei de transplant de la Spitalul Parhon. Au ajutat centrul CEMEX și laboratorul de biologie moleculara IRO pentru efectuarea testelor PCR, prof. univ. dr. Ioana Grigoraș pentru coordonarea echipei ATI, echipa DSP Iași prin dr Lucian Indrei pentru consiliere epidemiologică și suport în contextul epidemiei actuale”, a precizat doctor Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al unității medicale din Iaşi.

Al doilea rinichi a fost transplantat unui pacient din București. În urmă cu 10 zile, 11 cadre medicale de la Nefrologie și ATI au fost depistate pozitiv.

Deja ai votat!
se încarcă...