Uniţi în credinţă – Rugă în ploaie, după două luni de restricţii

0

După două luni de restricţii, astăzi, 17 mai, au fost reluate slujbele la biserici, cu participarea credincioşilor. Potrivit reglementărilor, slujbele au fost oficiate în aer liber. Ploaia nu a anulat dorinţa credincioşilor de a participa la Sfânta Liturghie. Credincioşii nu au uitat acasă umbrelele, dar nici măştile. Ei şi-au unit glasurile în rugăciuni şi cântări, cu speranţa că această criză pandemică va trece.

La Bisericia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, slujba a fost oficiată de preoţii Daniel Baciu şi Daniel Dascălu. Cei doi preoţi au slujit la intrarea în biserică. La finalul slujbei, credincioşii au intrat pe rând în biserică pentru a se închina.  „Am aşteptat mult această zi şi am venit să mă rog pentru sănătate şi pentru ca bunul Dumnezeu să ia de la noi acest pericol. Izolarea a fost foarte grea, dar m-am rugat să fim bine cu toţii”, a declarat o botoşăneancă.

Preotul Daniel Baciu a anunţat că biserica va fi deschisă în fiecare zi, pentru ca botoşănenii să poată intra în lăcaşul de cult să se roage.

Şi la Biserica „Sfântul Gheorghe” credincioşii s-au rugat în ploaie.

 

Deja ai votat!
se încarcă...