Zeci de pacienţi mutaţi din Spitalul Judeţean (video)

0

Scandalul creat cu pacienții suspecţi covid19, care așteaptă 12-14 ore pentru internare în Spitalul Judeţean nu a rămas fără ecou. Mașini de transport de la ISU au transferat deja 36 de pacienți la TBC, după intervenția directorului DSP Botoşani pentru a detensiona situaţia. „Începând de vineri, 8 mai, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani a făcut demersuri pentru degrevarea situației create de aglomerarea secțiilor de la sediul central al Spitalului Județean Mavromati Botoșani. 36 de pacienţi cu forme uşoare şi asimptomatici au fost mutaţi joi la Spitalul de Pneumoftiziologie, iar laacea unitate mai sunt şase locuri care vor fi păstrate pentru eventuali pacienţi cu TBC şi pozitivi covid19”, a precizat medicul Monica Delia Adăscăliţei, directorul interimar al DSP Botoşani.

La Spitalul de Pneumoftiziologie au fost realizate lucrări de reabilitare pentru crearea circuitelor funcționale separate pentru covid-19 și non-covid, în vederea implementării unor condiții optime pentru pacienți. Aceste lucrări au întârziat termenul inițial de pregătire a spitalului, fiind necesare mai multe vizite în teren pentru decongestionarea situației.

De asemenea, în pregătire se află Spitalul de Recuperare care va prelua pacienți de mâine, 18 mai. „La Spitalul de Recuperare ar fi o capacitate de cazare de 60 de bolnavi covid cu forme uşoare şi asimptomatici”, a mai spus medicul Monica Delia Adăscăliţei.

Totodată conducerea DSP a vizitat împreună cu managerul Radu Malancea și prefectul Dan Nechifor și Secția Exterioară Săveni deoarece și acolo vor fi transferați 10-12 pacienți în caz de forţă majoră.

+28 -10
se încarcă...