spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTAglomerație la Cazier. Reprezentanții IPJ - cererile pot fi depuse online

Aglomerație la Cazier. Reprezentanții IPJ – cererile pot fi depuse online

Biroul de eliberare a cazierului judiciar din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a fost luat cu asalt, astăzi dimineață, de zeci de botoșăneni care s-au prezentat la ghișeu pentru a solicita adeverințele de cazier. Din cauza numărului mare de solicitări și a măsurilor privind păstrarea distanței de siguranță între persoane, rândul format a ajuns până în parcarea instituției, existând momente când oamenii au așteptat chiar și pe trotuarul din bulevardul Mihai Eminescu. Accesul în unitatea era permis într-un număr restrâns, iar cei care erau erau verificați cu un termometru noncontact întrucât, potrivit noilor norme, nu va fi permis accesul persoanelor a căror temperatură corporală depășește 37,3 grade.

În acest context, reprezentanții IPJ au emis un comunicat de presă prin care precizează condițiile în care sunt emise documentele precum și durata de valabilitate a actelor emise în această perioadă. Totodată, polițiștii au venit și cu o serie de recomandări. Astfel, având în vedere starea de alertă instituită începând de astăzi, certificatele de cazier judiciar și adeverințele de integritate comportamentală vor fi emise doar pentru motive temeinic fundamentate ce urmează a fi menționate pe cerere de către solicitanți.

Totodată, În conformitate cu legea prin care a fost instituită starea de alertă, valabilitatea documentelor eliberate de instituţiile şi autorităţile publice, precum şi de entităţile private autorizate conform legii se menţine pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.

„Facem apel către cetățeni ca prezentarea la ghișeul de relații cu publicul să se realizeze numai în situații urgente, când certificatul de cazier judiciar/de integritate comportamentală este absolut necesar, iar obținerea acestuia nu poate fi amânată până la stabilizarea situației. Recomandăm tuturor persoanelor care doresc să obțină certificatul de cazier judiciar în vederea depunerii la dosare de concurs, angajare, licitație, etc. , la instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice (primării, instituții din sistemul de învățământ, sănătate, S.R.P.C.I.V., D.G.A.S.P.C., etc.) să solicite acestor instituții obținerea extrasului de pe cazierul judiciar sau a certificatului de integritate comportamentală, în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice, în acest fel cetățeanul nemaifiind obligat să se prezinte la ghișeu pentru solicitarea / eliberarea / ridicarea certificatului de cazier judiciar sau a adeverinței de integritate comportamentală”, se arată în comunicatul de presă al IPJ.

Altfel spus, oamenii nu sunt obligați să se prezinte la poliție, verificările urmând să fie făcute între instituții. Dacă solicitările nu se încadrează în aceste situații, atunci botoșănenii mai au la dispoziție o variantă. Să descarce formularele de pe site-ul IPJ Botoșani https://bt.politiaromana.ro/ro/informatii-utile/documente-eliberare-acte/eliberare-cazier-judiciar și să trimită solicitările online la adresa cazier@bt.politiaromana.ro , urmând ca solicitantul să semneze cererea la înmânarea / ridicarea certificatului de cazier judiciar sau a adeverinței de integritate comportamentală de la ghișeu.

Pentru evitarea producerii aglomerației la ghișeu, polițiștii recomandă cetățenilor care nu dețin cunoștințe tehnice care să le permită transmiterea prin e-mail a documentelor mai sus amintite, să se prezinte la ghișeu conform programului cu cererile gata completate conform modelelor de pe site.

PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL LA GHIȘEELE CAZIER

I.P.J.Botoșani LUNI-VINERI între orele 08,30-13,00 și 14.00-15.00

Poliția Municipiului Dorohoi Luni-vineri între orele 09.00-11.00

Poliția orașului Săveni Luni- vineri între orele 9.00-11.00

Poliția orașului Darabani Luni-vineri între orele 9.00-11.00.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...