Indemnizații pentru creșterea copilului, prelungite de la sine pe perioada stării de urgență

0

Indemnizaţiile pentru creşterea copilului care au expirat pe perioada stării de urgenţă s-au prelungit până la finalul acesteia. În cazul județului Botoșani „pe perioada stării de urgență pentru 16 beneficiari a fost prelungită acordarea indemnizației pentru creșterea copilului”.

Pe de altă parte, însă, „în luna aprilie a fost suspendată plata indemnizației pentru creșterea copilului pentru un cinci beneficiari”, iar în perioada 1-31 martie, pentru „șase beneficiari au fost emise decizii privind recuperarea unor sume încasate necuvenit cu titlul de indemnizație pentru creșterea copilului în valoare totală de 9.484 de lei, dintre care de la patru beneficiari a fost recuperată suma de 9.105 lei, iar de la doi beneficiari a rămas de recuperat suma de 379 de lei (suma rămasă de recuperat este justificată de faptul că debitele constituite au o perioadă de grație de 180 de zile)”, mai arată AJPIS Botoșani.

La finele lunii martie, la nivel național, erau suspendaţi de la plată 16.105 beneficiari, cei mai mulţi din Capitală (2.993) şi din judeţele Cluj (836), Timiş (810) şi Iaşi (745).

+2 -1
se încarcă...