Săptămână cu vreme frumoasă

0

Judeţul Botoşani nu se va mai confrunta în această săptămână cu ploi, chiar dacă miercuri, joi și vineri cerul va fi mai mult noros. Cel puțin așa arată prognozele meteorologilor. Pe ansamblu, în acest interval va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obișnuit, în cea mai mare parte a țării. Temperaturile vor fi mai mari cu 1ºC-4ºC decât normalul termic.

Săptămâna începe cu vreme frumoasă, cu temperaturi ridicate și cu un soare strălucitor pe cer. Astfel, astăzi

vom avea temperaturi maxime de 24ºC, adică cu aproape 10ºC mai mult decât ieri, și cu minime de 9ºC. Procesul de încălzire va continua și mâine, chiar dacă pe cer vor apărea ușor și norii. Temperaturile maxime vor mai urca și vor jongla în jurul a 26ºC, în timp ce minimele vor sări spre 14ºC.

De miercuri, însă, vremea va intra într-un ușor proces de răcire, cu maxime de 18ºC-20ºC pe fondul unui ce mai mult noros pe timpul zilei și cu minime noapte de 7ºC-8ºC. Acest aspect îl va avea vremea până vineri, inclusiv.

De sâmbătă se încălzește din nou, în sensul că maximele se vor apropia de 23ºC, iar minimele vor sări înapoi peste 10ºC.

În acest context meteorologic, procesele biologice ale culturilor agricole se vor desfășura pe ansamblu normal în aproape tot județul, iar pe terenurile cu o bună aprovizionare cu apă a solului, ritmurile de vegetaţie ale plantelor vor fi mai intensificate. De asemenea, la culturile întârziate fenologic şi local, pe terenurile cu deficite accentuate de apă în sol, starea de vegetaţie se va menţine medie şi slabă.

+2 -0
se încarcă...