Cătălin Flutur: Botoşănenii vor administraţie eficientă, nu politicianism!

Cătălin Flutur, primarul municipiului, a reacţionat , după ce în ultimele zile a fost ţinta unor critici din partea social democraţilor. Astfel, Cătălin Flutur a motivat că i-a retras atribuţiile viceprimarului Marian Murariu nu din raţiuni politice, ci pur administrative, de eficiență, criterii pe care „viceprimarul nu le-a îndeplinit”, reamintind că are pârghii legale să retragă sau să delege atribuţii viceprimarilor oricând consideră oportună o astfel de decizie.

Edilul i-a transmis viceprimarului să nu-şi atribuie merite imaginare, realizările invocate de acesta fiind de fapt sarcini de serviciu. „Oricum, salut faptul că PSD-ul admite că în municipiu există numeroase realizări demne de laudă în actualul mandat, după ce ani în șir au încercat să acrediteze ideea că <în mandatul lui Flutur nu se întâmplă nimic bun>. Pentru știința viceprimarului Murariu, lista de două pagini cu realizări din actualul mandat reprezintă doar circa 3% din totalul lucrărilor și investițiilor derulate în municipiul Botoșani în folosul cetățenilor”, a spus primarul.

Excluderea din partid a consilierului municipal Daniela Roșu, pe motiv că a votat alături de PNL, a fost catalogată de către primarul Cătălin Flutur drept încă o dovadă a faptului că social democraţii fac doar politică, nu administrație în folosul cetățenilor.

<Vina> consilierului în cauză este aceea de a fi votat, alături de consilierii PNL, o hotărâre necesară și utilă bunului mers al lucrurilor în cadrul unei societăți din subordinea municipalității botoșănene. Pentru asta, Daniela Roșu a fost pusă la zid de PSD și exclusă din partid, precum se întâmpla în cele mai sinistre ședințe ale PCR-ului de acum trei decenii. Unde este libertatea de conștiință, garantată prin lege pentru orice ales în momentul votului? La PSD nu există așa ceva! Ordinele de partid se execută fără crâcnire, indiferent dacă sunt bune sau nu pentru cetățeni, iar cine nu respectă această tristă cutumă pesedistă este imediat dat afară”, a mai afirmat primarul.

Acesta le-a mai transmis oficialilor PSD cu atribuții în administrarea municipiului „să pună punct măcar acum, în ultimele luni de mandat, stilului ineficient și păgubos de a aborda problemele orașului în manieră pur politică, un stil în care interesele partidului sunt puse înaintea intereselor legitime ale botoșănenilor”.

Deja ai votat!