Accident pe strada Vinului provocat de un șofer beat criță

0

Un șofer care a urcat beat criță la volanul unui autoturism a provocat un accident rutier chiar pe strada Vinului. Evenimentul rutier, soldat numai cu pagube materiale, a avut loc marți, pe 19 mai a.c., în comuna Broscăuți, când șoferul cu pricina, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din cauza stării în care se afla, a pierdut controlul asupra direcției de mers, iar mașina părăsit carosabilul și a fost avariată.

În urma unui apel pe 112, la fața locului au ajuns polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, care l-au verificat cu etilotestul pe șoferul cu pricina, rezultatul indicând o îmbibație de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, bărbatul s-a ales cu un dosar penal urmând să fie cercetat pentru conducere sub influența alcoolului.

Dar nu a fost singurul caz. Tot ieri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe raza localității Avrămeni, o persoană, care este posibil să se afle sub influența alcoolului, a urcat la volanul unui autoturism și a plecat la drum. Polițiștii a interceptat în trafic mașina cu pricina, la volan fiind un tânăr de 32 de ani din comuna Avrămeni, iar la verificarea cu etilotestul aparatul a indicat o îmbibație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La scurt timp, și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza orașului Săveni, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani din oraș. Întrucât mirosea a băuturi alcoolice, tânărul a fost pus să sufle în etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cum tânărul a refuzat să meargă la spital pentru stabilirea alcoolemiei, polițiștii i-au întocmit direct un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge, urmând ca în funcție de rezultatul acestora să se propună soluție procedurală.

Deja ai votat!
se încarcă...