spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTAspiranții la permisul auto mai au de așteptat. Examinări eșalonate

Aspiranții la permisul auto mai au de așteptat. Examinări eșalonate

♦ După o pauză de aproape două luni și jumătate, examenele pentru obținerea permiselor de conducere vor fi reluate, eșalonat, începând din luna iunie ♦ Activitate a fost suspendată la nivel național din 17 martie.

Cei care vor să obțină permisul de conducere mai au de așteptat. Asta pentru că Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat că examinarea pentru obținerea permisului de conducere va fi reluată abia din data de 2 iunie, adică peste aproape două săptămâni. Activitatea se va relua eșalonat, în două etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție si distanțare fizică în vederea limitarii răspândirii coronavirusului.

Astfel, în prima etapă, vor susține proba practică candidații admiși la proba teoretică și programați pentru proba practică în perioada stării de urgență (n.r. – adică cei care ar fi trebuit să susțină traseul în perioada 16 martie – 17 mai a.c.). Programarea se va face din oficiu, prin intermediul școlilor de șoferi, fără a fi necesară prezența lor la ghișeu, și vor avea prioritate candidații ale căror documente au expirat în această perioadă sau vor expira în perioada imediat următoare. „Programarea candidaților cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18 mai a.c. se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora”, se arată într-un comunicat de presă.

În a doua etapă se va relua și examinarea teoretică (n.r. – cunoscută în termeni populari drept proba de sală), acest lucru urmând să se întâmple cel mai probabil în perioada 15 – 22 iunie a.c., în funcție de numărul candidaților și de capacitatea de examinare a serviciului. Decizia și data exactă va fi anunțată, ulterior, pe site-ul Instituției Prefectului.

Măști de protecție pentru candidați și examinatori

Pentru susținerea examenelor, au fost instituite o serie de măsuri de protecție. Astfel, este obligatorie purtarea măștilor de protecție atât de candidați, cât și de examinatori.

Înainte de începerea probei practice, va fi dezinfectat interiorul autovehiculele folosite. La locul de întâlnire al candidaților se va respecta distanța de cel puțin 1,5 metri între persoane. Se recomandă evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori. Asta pentru că accesul va fi permis doar candidatului și reprezentanților scolilor de conducători auto. De asemenea, activitatea de instruire se va face numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială.

Valabilitatea documentelor a fost prelungită

În acest context, DRPCIV a anunțat că rămân valabile o serie de documente emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor.

Astfel, valabilitatea permiselor de conducere se menține pe o perioadă de 90 de zile de la data încetării stării de urgență (n.r. – 15 mai). În cazul autorizației provizorie de circulație, termenul este de 45 de zile de la data încetării stării de urgență.

Se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere, examinare sau preschimbare a permisului de conducere. Este vorba de documentele care au expirat în interiorul stării de urgență și a căror valabilitate a fost extinsă din oficiu cu încă 90 de zile de la data încetării stării de urgență.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...