Spărgător de bancomate adus în țară în cătușe

♦ Un tânăr din Botoșani, care se specializase în furtul de bani din bancomate, a fost trimis 11 ani după gratii

0

Un botoșănean care s-a apucat de spart bancomate s-a ales cu o condamnare de 11 ani de închisoare, după mai multe atacuri comise în Slovenia. Prins de autoritățile judiciare străine, arestat și condamnat, el a fost extrădat și urmează să-și execute pedeapsa în țară.

În vârstă de 33 de ani, A.T. ar fi comis faptele aprilie – mai 2017, pe timp de noapte, în mai multe localități din Slovenia. Anchetatorii străini susțin că botoșăneanul acționa singur sau în complicitate cu un alt conațional, iar metoda utilizată se baza pe folosirea unor carduri bancare contrafăcute. Astfel, tânărul mergea la bancomate, introducea cardul contrafăcut și încerca să scoată diverse sume de bani, între 50 și până la aproape 1.500 de euro. Bancomatul începea operațiunile de efectuare a plății, dar în momentul în care sistemul informatic sesiza că este o tranzacție suspectă, cardul era blocat, iar sumele rămâneau pe o bandă transportoare în interiorul bancomatului. Cu ajutorul unei șurubelnițe, botoșăneanul forța fanta de eliberare și reușea să fure banii din compartimentul în care se aflau. O parte dintre atacuri au eșuat, dar anchetatorii sloveni spun că botoșăneanul ar fi reușit să fure în acest mod peste 10.000 de euro.

Arestat, A.T. a fost condamnat în Slovenia în trei dosare distincte pentru utilizarea unor instrumente de plată fără numerar falsificate și furt, condamnările fiind contopite într-o singură pedeapsă de 11 ani de închisoare. Transferat în România, botoșăneanul ar putea fi eliberat condiționat după executarea a trei pătrimi din pedeapsă, adică prin 2025, el executând deja aproape doi ani de pușcărie în închisorile din străinătate.

+7 -2
se încarcă...