vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTSumă uriaşă pentru dezinfecţia scărilor de bloc

Sumă uriaşă pentru dezinfecţia scărilor de bloc

♦ Afacerea dubioasă a dezinfecţiei scărilor de bloc din Botoşani, făcută de firma juristului DSP, a fost destul de costisitoare pentru primărie

♦Municipalitatea botoşăneană a plătit pentru dezinfecţia scărilor de bloc 193.500 de lei. Potrivit reprezentanţilor primăriei, dezinfecţia s-a făcut conform Ordonanţei militare numărul 4, cerinţa fiind ca firma câştigătoare să execute această activitate în termen de cinci zile.

La licitaţie au participat Selenit Bihor, Urban Serv, Umar Botoşani şi Marc Total Cleaning Solutions Botoşani.

Preţul cel mai scăzut a fost hotărâtor în desemnarea câştigătorului, acesta fiind oferit de Selenit Bihor.

Un oficial din primărie a explicat că Urban Serv nu a avut certificarea de la DSP privind capacitatea de a presta acest serviciu şi nici personal calificat/atestat. Mai mult, substanţa ofertată de Urban Serv  avea activitate bactericidă, nu virucidă, cum a solicitat primăria.

Întrebat de participarea la această licitaţie, Bogdan Buhăianu, director general al Urban Serv, a motivat că nu a avut suficient timp pentru a pregăti documentaţia aşa cum se cuvine.

Primarul a semnat contractul cu societatea care va asigura efectuarea acestui serviciu, câştigătoarea unei proceduri transparente de licitaţie”, se arăta într-un comunicat transmis de biroul de presă al primăriei, la demararea acţiunii. Numai că, deşi firma din Bihor a câştigat licitaţia, de dezinfecţie s-au ocupat firmele Umar SRL şi Clean Force Technology, ca subcontractanţi.

Reprezentanţii primăriei nu au oferit informaţii în legătură cu suma încasată de fiecare firmă, făcând doar recomandarea de a fi consultat anunţul de pe SEAP.

Interesant este, însă, faptul că în spatele firmei Umar se află Constantin Luşneac, juristul Direcţiei de Sănătate Publică. Acesta a fondat firma în anul 2002, însă a ieşit fin firmă în 2009, lăsând-o, în acte, pe mâna Nicoletei-Violeta Lușneac. Deși acesta nu își mai trece de ani buni numele soției în declarația de avere, o declarație aflată pe site-ul ANI din 2008 confirmă că Nicoleta-Violeta Lușneac este chiar soția sa. Juristul DSP a negat că ar mai avea vreo legătură cu firma, dar a precizat că tot el a desemnat administratori. „Din punctul meu de vedere, eu nu mai am treabă cu firma aia de ani de zile. Nici soţia. Nu ea este administratorul. Noi avem alţi oameni care se ocupă de firmă. Noi de ani de zile nu ne mai ocupăm de firma aia. Numele ei doar apare acolo, dar în rest se poate demonstra prin toate documentele că noi nu avem nicio treabă cu firma. Soţia apare în acte, dar noi nu suntem. Este un alt administrator. Eu nici nu ştiu prea multe lucruri, că nu mai am treabă la firmă”, a spus Constantin Luşneac.

A două firmă implicată în procesul de dezinfecţie al Botoşaniului ar aparţine viceprimarului comunei Albeşti, Brăduţu Petru Braşoveanu.

Activitate monitorizată de Cosmin Andrei

Dezinfecţia scărilor de bloc a fost monitorizată de viceprimarul Cosmin Andrei. Edilul a spus că nu ştie cum au fost împărţiţi banii plătiţi de primărie între cele trei firme. „Am fost cu ei ca să verific cum s-a derulat acţiunea şi am confirmat că s-a făcut dezinfecţia în toate scările de bloc, până la etajele superioare. Am revenit acolo unde cetăţenii au spus că nu s-a făcut, dar, cel mai probabil, nu au văzut ei echipele acolo. Am notat scările de bloc de unde am primit reclamaţii şi am transmis firmei respective să revină şi au revenit, în prezenţa persoanelor care au făcut reclamaţia. Au fost trei – patru situaţii. Pentru ca reclamanţii să fie cu inima împăcată, am mai făcut o dată dezinfecţia pe acele scări”, a explicat Cosmin Andrei.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...