Cererile de subvenții europene se depun la APIA exclusiv online

♦ Trecerea de la starea de urgență la cea de alertă nu a adus o relaxare în activitatea în activitatea APIA Botoșani, care își va desfășura activitatea în continuare doar prin utilizarea mijloacelor electronice.

0

Trecerea de la starea de urgență la cea de alertă nu a adus o relaxare în activitatea în activitatea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), care își va desfășura activitatea în continuare doar prin utilizarea mijloacelor electronice (telecomunicaţii), fără prezența fizică a solicitanților de subvenții și/sau a personalului altor instituții.

În acest sens a fost și emis un ordin de ministru. „Acționând responsabil și în acord cu situația specială pe care o traversăm, continuăm să implementăm măsuri concrete menite să asigure flexibilizarea și fiabilizarea interacţiunii cu fermierii care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA, aceștia având posibilitatea de a solicita eliberarea adeverințelor necesare prin mijloace electronice (telecomunicații). De asemenea, cu acordul fermierului, APIA transmite direct, prin mijloace electronice, instituțiilor bancare și non-bancare adeverințele eliberate”, se arată într-un comunicat al APIA Botoșani.

De la începutul săptămânii mai multe persoane de vârsta a treia s-au adunat şi pe scările APIA Botoşani. Acestea au venit în ideea de a depune fizic dosarele pentru subvenţiile europene, dar, spre dezamăgirea lor, acest lucru nu s-a putut. „Ordinul 132 din 15 mai arată că primirea cererilor de la fermieri se va face doar prin mijloace online pe toată durata stării de alertă. Oamenii au venit repede, dar din păcate nu le-am putut onora cererile şi a trebuit să-i trimitem acasă”, a declarat Bogdan Cîmpanu, directorul interimar al APIA Botoşani.

Adresele de e-mail APIA la care pot fi transmise cererile pentru subvenții

Centrul Județean Botoșani: apia.botosani@apia.org.ro

Centrul Local Botoșani: botosani.botosani@apia.org.ro

Centrul Local Dorohoi: dorohoi.botosani@apia.org.ro

Centrul Local Darabani: darabani.botosani@apia.org.ro

Centrul Local Trușești: trusesti.botosani@apia.org.ro

Centrul Local Săveni: saveni.botoșani@apia.org.ro

Centrul Local Sulița: sulita.botosani@apia.org.ro

Centrul Local Flămânzi: flamanzi.botosani@apia.org.ro

+1 -0
se încarcă...