Control de amploare în Piața centrală. Comercianți lăsați fără marfă

0

O acțiune de amploare organizată miercuri în Piața centrală a municipiului Botoșani a dus la confiscarea a peste două tone de produse alimentare și aplicarea mai multor sancțiuni. Operațiunea a fost organizată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE), care au acționat împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului. Ținta au fost comercianții care dețineau mese sau boxe în perimetrul pieței, dar și în incinta halei destinată comercializării de produse diverse.

„Activitatea a vizat prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite precum și protejarea sănătații populației și verificarea siguranței alimentelor de origine animală și nonanimală destinate consumului uman”, spun reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ). Astfel, forțele de ordine au intrat în hală, au blocat ieșirea și niciun comerciant aflat în interior nu a scăpat fără să fie verificat.

Cu ocazia controlului s-a constatat faptul că persoanele verificate nu dețineau documente legale de proveniență a mărfurilor, nu aveau declarații de conformitate pentru produsele alimentare, acestea erau neetichetate, cu origine necunoscută și erau expuse la comercializare în condiții improprii.

„Ca urmare a neregulilor constatate, s-a dispus retragerea acestora de la comercializare, sechestrarea și dirijarea către o unitate specializată în neutralizarea deșeurilor”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Astfel, a fost confiscată cantitatea totală de 2.020,355 kg de produse alimentate de diverse sortimente (n.r. – produse de patiserie, dulciuri, conserve, etc.), în valoare totală de aproximativ 37.000 lei.

Totodată, pentru încălcarea prevederilor legale au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 21.000 de lei.

La activitățile desfășurate, lucrătorii SICE au fost sprijiniți de către polițiști din cadrul Poliției Municipiului Botoșani și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Deja ai votat!
se încarcă...