Scandal între edili de la maşina cu care a fost distribuit spirt în asociaţiile de proprietari

♦ Edilii botoşăneni au mai găsit un motiv de scandal
♦ Maşina cu care a fost distribuit spirt în asociaţiile de proprietari a stat la baza unul nou scandal între cele două tabere politice din primărie

0

Edilii botoşăneni continuă să se războiască şi motive găsesc aproape în fiecare zi. Ieri, scandalul a plecat de la maşina cu care a fost transportat spirtul la asociaţiile de proprietari.

A doua serie de dezinfectant pentru scările de bloc din municipiul Botoșani. Astăzi continuăm să distribuim o nouă cantitate de dezinfectant ce va fi livrată asociațiilor de proprietari pentru a asigura substanțele necesare dispenserelor și preșurilor din scările de bloc ale municipiului Botoșani”, a anunţat primarul Cătălin Flutur.

Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a anunţat însă că primarul municipiului a dat dispoziţie să fie retrasă camioneta Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, când a aflat că el este pe teren.

Mi-au luat maşina… Astăzi, în timp ce distribuiam dezinfectanții către asociațiile de proprietari, exercitându-mi atribuțiile de serviciu, aflând că eu sunt pe teren, domnul primar a dat ordin să retragă urgent camioneta de la DSPSA, încărcată cu dezinfectanți. Domnul primar se comportă ca pe moșia dumnealui, stă în birou și dă ordine supușilor, probabil copiază modelul Flutur de Suceava. Acest lucru nu m-a împiedicat și am distribuit dezinfectanţii cu mașina mea personală, împreună cu colegii de la Direcția Edilitare, iar acest lucru l-am făcut cu cea mai mare plăcere. Facem ce trebuie în orice situație, domnule primar!”, a fost mesajul de răspuns al viceprimarului.

Acesta se aşteaptă şi la alte decizii din partea primarului în ceea ce-l priveşte. „Presimt că urmează să-mi ia și atribuțiile…”, a mai transmis Cosmin Andrei.

Eugen Ţurcanu – „Maşina am retras-o eu”

Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, a explicat că nu primarul a retras maşina, ci el. „Acum vreo zece zile, i-am propus domnului primar să cumpărăm spirt şi să distribuim la asociaţii pentru preşuri şi dispensere. Domnul primar a decis să treacă totul prin Direcţia Edilitare. Spirtul a fost adus de la Vorona şi a fost descărcat direct în maşina noastră. Era discuţia să îl distribuie marţi după amiază. Miercuri dimineaţă spirtul era tot acolo, în maşina care deserveşte şi Parcul Cornişa şi bazele sportive. Pe la ora 9.00, m-am uitat pe aplicaţia GPS şi au văzut că maşina staţionează. Am sunat şoferul şi mi-a spus că a venit viceprimarul, dar face şi poze. Nici nu am ştiut că domnul viceprimar trebuie să facă aşa ceva. El a aflat de la cei de la Direcţia Edilitare, care fac un joc foarte interesant, remarc a doua sau a treia oară că se întâmplă asta. Viceprimarul a apărut acolo şi-şi făcea campanie electorală, că el dă spirit, juca un teatru ieftin, pe la asociaţii. L-am întrebat pe un funcţionar de la Edilitare de ce tărăgănează treaba, dar mi-a răspuns că el face ce spune domnul vice. Am spus, <i-a mutaţi spirtul în maşinile primăriei, că acolo aveţi o flotă de cinci autoturisme, care în cea mai mare parte a timpului stau parcate în faţa primăriei>. I-am spus să mute spirtul şi să se joace în continuare. Viceprimarul a făcut o muncă de magaziner”, a declarat Eugen Ţurcanu.

Directorul DSPSA a arătat că, deşi el i-a propus primarului să mai fie distribuită o cantitate de spirt asociaţiilor, nu a considerat necesar să meargă pe la asociaţii. „Domnul primar putea să meargă dumnealui acolo, sau eu. Eu nu m-am agăţat de botul cisternei când am dat cu clor prin oraş, sau cu dezinfectant. Nu am considerat normal să mă duc, să fac un teatru ieftin, că eu dau spirt. Şi nici primarul nu a făcut chestia asta. Mi s-a părut o chestiune de bun simţ că s-a aprobat şi s-a dat din partea primăriei. Traseul putea fi făcut în câteva ore. Nu cu fotografii, cu măscuţe, fără măscuţe. A fost circul lumii. Dacă tot voiau să facă circ, puteau să folosească maşinile de la primărie. Parcă-i fur jucăria la grădiniţă, aşa se poartă viceprimarul. Dacă tot m-a băgat în mizeria asta, nu am primit de la primărie nicio notă de comandă, ca să distribuim respectivele produse. Cu alte cuvinte, ce să-i iau, dacă nu era nicio solicitare oficială? Încă o dată s-a dovedit, cât de incompetenţi şi cu rea credinţă sunt o parte din salariaţii de la primărie, şi în special de la Direcţia Edilitare. Acolo,  din păcate, este un focar de incompetenţă. Neorganizându-se corect şi legal, iată că m-au târât iar într-un scandal în care de pierdut au botoşănenii”, a concluzionat Eugen Ţurcanu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...