Ședință CJ pentru stimulentele cadrelor medicale ce luptă cu pandemia de Covid-19

0

Consiliul Județean (CJ) Botoșani se reunește vineri în ședință de urgență pentru a aproba rectificarea bugetului Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” în sensul asigurării sumelor necesare plății stimulentului de 2.500 de lei brut către salariații ce luptă cu pandemia de Covid-19.

Spitalul Județean a făcut o solicitare către CJ să i se aprobe majorarea bugetului cu aproximativ 2,5 milioane de euro, 2,418 milioane de lei pentru stimulentul de risc și 67.000, reprezentând donații și sponsorizări deja încasate.

Banii pentru plata stimulentului de risc sunt asigurați din bugetul de stat, 405.000 lei, și din subvenții de la alte administrații, 2,013 milioane de lei. Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.43/2020, acești bani vor fi apoi decontați din fonduri europene.

Potrivit Ordonanței, „se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună pentru medici, personal medico-sanitar, personal paramedical, inclusiv personal auxiliar implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu Covid-19, pe perioada stării de urgență”. La Botoșani, stimulentul va fi încasat de aproximativ o mie de angajați din domeniul sanitar, care activează în blocul central al Spitalului Județean, Secția de Boli Infecțioase, precum și Serviciul Județean de Ambulanță.

Luni, într-o conferință de presă susținută de prefectul Dan Nechifor, directorul interimar al Spitalului, medicul Radu Malancea, și șefa Direcției de Sănătate Publică, medicul Delia Monica Adăscăliţei, medicul Delia Monica Adăscăliţei, s-a anunțat că în cel mult două zile personalul medical din Botoșani va stimulentul de 2.500 de lei. „Banii au fost virați și astăzi (n.r. – luni), cel târziu mâine (n.r. – marți) îi primesc. Vor primi cei care au lucrat în zonă de risc, chiar și spălătoresele, pentru că au preluat lenjeria din zona Covid, liftierii, și ei primesc pentru că sunt supuși riscului”, declara Radu Malancea.

+10 -1
se încarcă...