O nouă descindere a polițiștilor în Piața centrală

0

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) au descins astăzi din nou în Piața centrală a municipiului Botoșani. Activitatea s-a derulat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Ordine Publică și a celor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Acțiunea a fost în fapt o continuare a verificărilor începute în cursul zilei de miercuri, controalele fiind organizate, susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), „în vederea prevenirii și combaterii activităților comerciale ilicite, precum și pentru protejarea sănătății populației și verificarea siguranței alimentelor de origine animală si nonanimală destinate consumului uman”.

Astfel, împreună cu specialiști din cadrul Directiei Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au fost efectuate verificări în Piața Centrală a municipiului Botoșani și în Hala destinată comercializării de produse diverse. În timpul controlului, polițiștii au identificat și verificat opt persoane care comercializau diverse produse alimentare. „Cu ocazia verificărilor, a fost dispusă retragerea de la comercializare, sechestrarea și dirijarea către o unitate specializată în neutralizarea deșeurilor, a cantității de peste 1.100 de kilograme de produse alimentare, diverse sortimente, în valoare totală de peste 15.000 de lei. Pentru mărfurile retrase de la comercializare, persoanele verificate nu dețineau documente legale de proveniență și nici declarații de conformitate, produsele erau neetichetate, aveau origine necunoscută și erau expuse la vânzare în condiții improprii”, se arată într-un comunicat al IPJ Botoșani.

Totodată, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale, în valoare totală de 15.000 de lei. Potrivit polițiștilor, patru dintre persoanele identificate astăzi au făcut obiectul verificărilor și în data de 20 mai a.c., când au fost sancționate contravențional și le-a fost confiscată, în vederea distrugerii, întreaga cantitate de produse alimentare identificată la comercializare.

+9 -0
se încarcă...