joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTPrimăria Botoşani organizează licitaţie pentru reabilitarea străzii Iuliu Maniu

Primăria Botoşani organizează licitaţie pentru reabilitarea străzii Iuliu Maniu

♦ Municipalitatea caută firmă care să reabiliteze strada Iuliu Maniu
♦ Lucrarea a fost solicitată ani la rând de către botoşănenii care au case în zonă
♦ Valoarea contractului este de 5.596.979 de lei, bani asiguraţi de la bugetul local

Municipalitatea botoşăneană organizează licitaţie pentru atribuirea contractului vizând reabilitarea şi modernizarea străzii Iuliu Maniu. Anunţul a fost publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pe 19 mai, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 11 iunie 2020, ora 15.00. Valoarea acestui contract este de 5.596.976 de lei. Potrivit reprezentanţilor primăriei, strada este o arteră principală de circulaţie a municipiului, „în prezent fiind slab amenajată, conferind zonei un aspect departe de potenţialul pe care îl posedă, având în vedere amplasarea acesteia precum şi potenţialul de dezvoltare a zonei”.

Contractul include asfaltarea străzii, amenajarea trotuarelor, realizarea marcajelor rutiere şi amplasarea indicatoarelor de circulaţie. Strada Iuliu Maniu face parte din categoria arterelor rutiere care au asfalt doar pe o porţiune.

Reabilitarea străzii Iuliu Maniu a fost solicitată ani la rând 

Aceste lucrări sunt aşteptate de mai mulţi ani, mai ales de către botoşănenii care au case în zonă. Nu de puţine ori aceştia s-au plâns edililor că sunt nevoiţi să suporte noroiul instalat la vreme nefavorabilă sau praful ridicat în urma maşinilor care trec prin zonă. Unii cetăţeni se gândeau chiar să dea în judecată primăria. Strada Iuliu Maniu a reprezentat subiectul multor contre politice în actualul Consiliu Municipal.

În aprilie 2019, reprezentanţii cetăţenilor care au propreităţi pe strada Iuliu Maniu s-au prezentat în audienţă la primarul Cătălin Flutur pentru a cere să fie asfaltată strada. „Strada e neasfaltată de peste 40 de ani. Domnul primar ne-a spus că nu sunt bani, însă ar fi cazul ca aleşii locali să fie preocupaţi şi de starea drumurilor nemodernizate”, declara atunci un botoşănean. Un alt botoşănean a arătat că locuieşte în zonă din anii ’70 şi de atunci nu s-a schimbat mare lucru. Oamenii i-au cerut edilului să vină în zonă, pentru a se convinge de problemele cu care se confruntă.

La şedinţa Consiliului Municipal din acea lună au participat şi câţiva botoşăneni, cu aceeaşi solicitare pentru aleşii locali – să fie reabilitată şi modernizată strada lor. „Este o stradă unde nu se poate respira. De 60 de ani, sunt copii care locuiesc pe acea stradă, nu este asfaltată, este drum de țară. Când trece o mașină nu vreți să știți cum este și vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră în parte. Nu se poate aerisi casa. Vă rog să stați și dumneavoastră cu ferestrele închise să vedeți cum este. Vă invit, dacă aveți copii, să-i plimbați cu căruciorul pe strada noastră. Să vedeți ce înseamnă, să clănțăni între dinți pietre, praf”, declara Oana Ciobanu.

Tânăra a arătat că ştie că mai sunt multe străzi care trebuie reabilitate şi le-a sugerat şi altor botoşăneni să vină la Primărie deoarece „oricine are dreptul să vină să solicite fonduri”.

O să vă rog să luați în considerare faptul că avem copii mici pe care nu-i putem scoate la plimbare pentru că străzile sunt pline de gropi. Vă invit iarna când se topește zăpada să vedeți ce înseamnă să circuli pe acea stradă. Sunt persoane care circulă în scaun cu rotile și nu au pe unde merge. Nu sunt străzi, nu sunt trotuare”, a mai spus Oana Ciobanu.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...