duminică, iunie 11, 2023
AcasăLocalAsociaţia "Grup Civic" Botoşani construieşte o casă pentru doi copii premianţi

Asociaţia „Grup Civic” Botoşani construieşte o casă pentru doi copii premianţi

Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, a decis să demareze un nou proiect umanitar, ce-i are drept beneficiari pe doi copii premianţi. „Astăzi am ajuns în comuna Văculeşti – satul Sauceniţa, la familia Apostol. După şapte luni şi foarte multe proiecte umanitare în care m-am implicat, pot să spun că după ce am aflat povestea acestor suflete minunate nu am putut să îmi stăpânesc lacrimile. Este de necrezut ce soartă au unii copii, care de fapt merită de la viaţă mult mai mult”, a declarat Daniel Câşlariu.

Mama copiilor a divorţat şi a fost nevoită ca împreună cu cei doi copii să locuiască alături de alţi membri ai familiei lărgite. Un om cu suflet mare din comună i-a oferit mamei un adăpost provizoriu, fără a avea pretenții financiare. Deşi casa stă să se dărâme, în interior curăţenia este exemplară şi, în limita posibilităţilor, copiii au cele necesare traiului de zi cu zi. Marea bogăţie sunt sufletele lor curate, bunătatea, credinţa că în cele din urmă vor învinge, dar şi numeroasele medalii şi diplome obţinute de cei doi fraţi.

Denisa are 11 ani şi este un copil exemplu. Ea învaţă foarte bine fiind prima pe clasă şi a câştigat diplome şi medalii la mai multe concursuri.

Andrei este capul familiei şi cel care are grijă de surioara mai mică, atunci când mama este plecată la muncă. El este un exemplu din toate punctele de vedere și întotdeauna i-a plăcut să învețe și să fie cel mai bun. El a intrat în clasa a IX-a la Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe” şi este primul pe clasă. A avut ambiția să participe la Olimpia de Limba Greacă şi, după doar două luni de studiu, a luat cel mai mare punctaj. „Ar fi multe de spus despre acești copii frumoși și educaţi. Cum soarta nu se simte niciodată obligată să ne dea ce ne-am dori, nici în cazul lor nu a fost prea darnică. În decursul anilor au fost nevoiți să se mute, ei o neavând un cuib al lor unde să trăiască şi să se bucure de copilărie. Dorinţa cea mai mare a copiilor este să aibă o casă cât de mică. Denisa îşi doreşte şi o tabletă pentru a putea să participe la orele online. Laptopul cel vechi îl folosește fratele mai mare <pentru că el are mai mult de învăţat>. Andrei visează să aibă o bibliotecă a lui, cu literatură universală şi cărţi bisericeşti, pentru că îi place foarte mult să citească„, a spus Daniel Câşlariu.

Impresionant de povestea celor doi campioni, Daniel Câşlariu s-a hotărât să le schimbe viaţa.

Aceşti copii trebuie ajutaţi să zboare, pentru ca visurile lor şi determinarea lor de a se realiza prin propriile forţe, prin multă învăţătură şi seriozitate, să nu fie zădărnicite de situaţia materială. De aceea, pentru rezultatele deosebite pe care le au la şcoală, Asociaţia <GRUP CIVIC> Botoşani le donează 5.000 de lei în scopul achiziționării unui teren, unde să fie ridicată viitoarea căsuţă pentru aceşti doi CAMPIONI. Am convingerea că voi găsi în continuare oameni inimoşi care vor susţine acest nou demers al nostru. Vă mulţumesc din suflet şi Dumnezeu să vă răsplătească înmiit pentru toate gândurile şi faptele bune, pentru tot sprijinul pe care ni-l acordaţi”, a mai transmis Daniel Câşlariu.

Cei care doresc să sprijine financiar acest nou proiect umanitar au la dispoziţie conturile: RO03BTRLRONCRT0530156401, RO50BTRLEURCRT0530156401, codul Swift BTRLRO22, cu specificația CAMPIONII.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
25.6 ° C
25.6 °
25.6 °
90 %
2.2kmh
98 %
sâm
22 °
Dum
20 °
lun
13 °
mar
20 °
mie
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Preocuparea ca orașul să miroase frumos are din ce în ce mai mulți adepți implicați.

EDITORIAL

Recenta confruntare dintre primarul PSD Cosmin Andrei și consilierul local PNL Eugen Turcanu nu mai miră pe nici un botoșănean care a urmărit cât...

EPIGRAMA ZILEI

Marea mea nedumerire Tot nu s-a elucidat: Oare lanțul de iubire Poate fi sudat? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...