Asociaţia „Grup Civic” Botoşani construieşte o casă pentru doi copii premianţi

Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, a decis să demareze un nou proiect umanitar, ce-i are drept beneficiari pe doi copii premianţi. „Astăzi am ajuns în comuna Văculeşti – satul Sauceniţa, la familia Apostol. După şapte luni şi foarte multe proiecte umanitare în care m-am implicat, pot să spun că după ce am aflat povestea acestor suflete minunate nu am putut să îmi stăpânesc lacrimile. Este de necrezut ce soartă au unii copii, care de fapt merită de la viaţă mult mai mult”, a declarat Daniel Câşlariu.

Mama copiilor a divorţat şi a fost nevoită ca împreună cu cei doi copii să locuiască alături de alţi membri ai familiei lărgite. Un om cu suflet mare din comună i-a oferit mamei un adăpost provizoriu, fără a avea pretenții financiare. Deşi casa stă să se dărâme, în interior curăţenia este exemplară şi, în limita posibilităţilor, copiii au cele necesare traiului de zi cu zi. Marea bogăţie sunt sufletele lor curate, bunătatea, credinţa că în cele din urmă vor învinge, dar şi numeroasele medalii şi diplome obţinute de cei doi fraţi.

Denisa are 11 ani şi este un copil exemplu. Ea învaţă foarte bine fiind prima pe clasă şi a câştigat diplome şi medalii la mai multe concursuri.

Andrei este capul familiei şi cel care are grijă de surioara mai mică, atunci când mama este plecată la muncă. El este un exemplu din toate punctele de vedere și întotdeauna i-a plăcut să învețe și să fie cel mai bun. El a intrat în clasa a IX-a la Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe” şi este primul pe clasă. A avut ambiția să participe la Olimpia de Limba Greacă şi, după doar două luni de studiu, a luat cel mai mare punctaj. „Ar fi multe de spus despre acești copii frumoși și educaţi. Cum soarta nu se simte niciodată obligată să ne dea ce ne-am dori, nici în cazul lor nu a fost prea darnică. În decursul anilor au fost nevoiți să se mute, ei o neavând un cuib al lor unde să trăiască şi să se bucure de copilărie. Dorinţa cea mai mare a copiilor este să aibă o casă cât de mică. Denisa îşi doreşte şi o tabletă pentru a putea să participe la orele online. Laptopul cel vechi îl folosește fratele mai mare <pentru că el are mai mult de învăţat>. Andrei visează să aibă o bibliotecă a lui, cu literatură universală şi cărţi bisericeşti, pentru că îi place foarte mult să citească„, a spus Daniel Câşlariu.

Impresionant de povestea celor doi campioni, Daniel Câşlariu s-a hotărât să le schimbe viaţa.

Aceşti copii trebuie ajutaţi să zboare, pentru ca visurile lor şi determinarea lor de a se realiza prin propriile forţe, prin multă învăţătură şi seriozitate, să nu fie zădărnicite de situaţia materială. De aceea, pentru rezultatele deosebite pe care le au la şcoală, Asociaţia <GRUP CIVIC> Botoşani le donează 5.000 de lei în scopul achiziționării unui teren, unde să fie ridicată viitoarea căsuţă pentru aceşti doi CAMPIONI. Am convingerea că voi găsi în continuare oameni inimoşi care vor susţine acest nou demers al nostru. Vă mulţumesc din suflet şi Dumnezeu să vă răsplătească înmiit pentru toate gândurile şi faptele bune, pentru tot sprijinul pe care ni-l acordaţi”, a mai transmis Daniel Câşlariu.

Cei care doresc să sprijine financiar acest nou proiect umanitar au la dispoziţie conturile: RO03BTRLRONCRT0530156401, RO50BTRLEURCRT0530156401, codul Swift BTRLRO22, cu specificația CAMPIONII.

Deja ai votat!