Municipalitatea a donat pachete alimentare seniorilor botoşăneni

0

Sute de seniori botoşănenii au primit pachete alimentare din partea municipalităţii botoşănene. Aceste pachete au ajuns la 450 de pensionari, care au peste 65 de ani şi venituri sub 800 de lei net.

S-a propus ca aceste pachete să se acorde lunar, însă hotărârea de Consiliu Municipal s-a dat în baza ordonanţei prin care a fost instituită starea de urgenţă. Dacă vrem să le mai acordăm în continuare pachete alimentare, este necesară o nouă hotărâre a deliberativului local”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului.

Beneficiarii acestei măsuri sunt persoanele singure care au peste 65 de ani, care nu au aparţinători legali, ori aparţinătorii legali nu locuiesc în municipiul Botoşani, familiile formate din persoane de peste 65 de ani, care locuiesc singure (soţ – soţie) şi care nu au aparţinători legali, ori aparţinătorii legali nu locuiesc în municipiul Botoşani, persoane/ familii în vârstă de peste 65 de ani care locuiesc cu aparţinătorii legali dar aceştia, la rândul lor, fac parte din rândul persoanelor vulnerabile dată fiind starea precară de sănătate (handicap, invaliditate de grad I sau II).

Pachetul alimentar a costat 105 lei pentru fiecare beneficiar şi a inclus: patru pâini, caşcaval 500 de grame (o bucată), unt 200 de grame (un pachet), pate de ficat 200 grame (o cutie), gem de fructe 360 de grame (o cutie), cremă de brânză 150 de grame (o cutie), conservă de fasole 300 de grame (o cutie), piept de pasăre cu os (un kilogram), pulpe de pasăre (două kilograme), ulei (un litru), zahăr (un kilogram), cartofi (trei kilograme), ceapă (un kilogram), paste făinoase (jumătate de kilogram), biscuiţi cu miere (un pachet), orez (un kilogram), conservă de carne 300 de grame (o cutie).

Fondurile pentru achiziţionarea alimentelor au fost alocate de la bugetul local, pentru capitolul asistenţă socială, suma fiind luată din fondurile destinate Zilelor Oraşului.

Dorin Burlacu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Botoşani, a declarat că până acum fiecare beneficiar a primit câte un pachet. Potrivit oficialului, la această dată se analizează dacă ajutorul va mai fi acordat. „Cadrul legal s-a schimbat şi acum sunt alte măsuri de sprijin, pentru persoanele aflate în izolare, dar specific doar pentru persoanele vârstnice nu mai există nicio reglementare acum”, a mai spus Dorin Burlacu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...