Revoltător! Betoniere spălate pe marginea străzii (VIDEO)

0

Situație revoltătoare pe o stradă din municipiul Botoșani, unde oamenii se plâng că, din cauza unui obicei prost al șoferilor de pe betoniere, ei sunt obligați să respire un aer plin de praf. Se întâmplă pe strada Tătarilor, de la marginea orașului, unde șoferii stațiilor de betoane, care asigură servicii în zonă, au început să-și spele utilajele cu care au transportat betonul direct pe marginea străzii, deversând apele reziduale pe carosabil sau pe spațiile verzi din apropierea locuințelor.

Oamenii spun că după ce apa se evaporă, toată zona este acoperită cu o pulbere gri, cel mai probabil particule de ciment rămase după spălarea betonierelor. „Sunt momente din zi în care nu poți respira. Cum trece o mașină, se strânesc nori de praf, iar totul este acoperit cu această pulbere, de la iarbă și copaci, până la culturile din grădini. Șoferii nu țin cont de nimic, ei fiind interesați doar să-și spele betonierele. Dacă tot au turnat betonul unde au avut solicitări, de ce nu au spălat tot acolo utilajul? Din cauza lor, noi suntem nevoiți să trăim în acest aer irespirabil. Nu știm cine ar trebui să intervină – primăria, Garda de Mediu, Agenția de Protecție a Mediului, însă cu siguranță aceste substanțe care sunt toxice pentru mediul înconjurător nu au ce căuta pe marginea străzii, la câțiva metri de casele oamenilor”, a povestit un botoșănean, V.M., care, pentru a demonstra cele spuse a și filmat două astfel de mașini care au deversat apele reziduale în cursul zilei de sâmbătă, 23 mai a.c.. În imagini se vede cum apa se scurge din betonieră, după care în urma mașinilor rămâne o urmă plină de ciment.

Cei care locuiesc în zonă spun că normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației interzic clar astfel de proceduri. Totodată, botoșăneanul este convins că în momentul autorizării stațiile de betoane s-au angajat să respecte o serie de norme de mediu, care interzic deversarea apelor reziduale în mediul înconjurător. De aceea, V.M. speră ca autoritățile să intervină și să ia măsuri, astfel încât aceste situații să nu se mai repete.

Deja ai votat!
se încarcă...