Şeful ISU a scăpat de covid19

0

Colonelul Cristian Amarandei a fost externat, în acest weekend, după ce a fost declatrat negativ la două teste consecutive pentru noul tip de coronavirus. Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a petrecut nu mai puţin de 18 zile în spital, internat în două secţii diferite ale Spitalului Judeţean Mavromati, după ce a fost depistat cu noul coronavirus, la începutul lunii mai.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, colonelul dr. ing. Mihail Cristian Amarandei, a fost depistat pozitiv la Covid-19 după ce a fost testat după ce nouă angajaţi ai ISU Botoşani au fost depistaţi pozitiv, majoritatea dintre ei activând în zona administrativă, inclusiv un şofer din cadrul dispeceratului ISU.

Şeful ISU Botoşani nu prezenta decât simptome minore, dar a fost convins să se testeze, iar rezultatul a fost pozitiv. Pe data de 5 mai, seara, acesta a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean, unde a fost internat pe secţia de Chirurgie Generală, un sector covid, fiind imediat introdus pe tratamentul specific. A fost testat de mai multe ori, însă a ieşit pozitiv, ulterior fiind transferat în Secţia de Boli Infecţioase, acesta fiind şi nemulţumit de cum a fost tratat în secţia de chirurgie. Abia în acest weekend a avut două teste negative consecutive, fiind astfel declarat vindecat de covid19, la 18 zile de la internare.

Interimatul la şefia ISU Botoşani a fost asigurat, în această perioadă, de colonelul Dan-Decebal Muraru, prim adjunct al inspectorului şef.

Alături de colonelul Cristian Amarandei au mai fost externaţi alţi patru angajaţi ai ISU în acest weekend, şi ei declaraţi vindecaţi de covid19.

+8 -3
se încarcă...