Asistenta din Botoşani NU a murit din cauza covid

0

„Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, cazul de la 1178 era cazul asistenței medicale, care nu întrunește definiția de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus”, este informarea transmisă, sec, luni după-amiază, de Grupul de Comunicare Strategică.

Aşa cum Monitorul de Botoşani a relatat încă de duminică, asistenta de 45 de ani din Botoşani NU a murit de covid19. Aşa cum aţi putut citi în articolul precedent, asistenta Lenuţa Buta avea două teste negative pentru noul tip de coronavirus, decesul ei nefiind pus pe seama acestei afecţiuni.

„INSP a revenit și a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative (al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoșani), prin urmare codul de deces s-a realocat”, se arată într-un comunicat al DSP Botoşani.

De altfel, informaţia a pornit chiar de la medicii ieşeni după moartea asistentei. „A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidități care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă”, a declarat pentru presa din Iaşi medicul Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Deja ai votat!
se încarcă...