Autorități locale băgate în ședință de ministrul Muncii în cazul srilankezilor abandonați la Otopeni

Cazul srilankezilor concediați de GT Company și abandonați pe Aeroportul Otopeni ține capul de afiș al agendei Ministrului Muncii, Violeta Alexandru, și a conducerii județului Botoșani.

Dis-de-dimineață, la Prefectura Botoșani, pe lângă obișnuita ședință operativă de luni, au mai fost organizate alte ședințe la care au participat factori de decizi din instituțiile care au gestionat acest caz și ar fi avut loc chiar și o videoconferință cu Ministrul Muncii pe această temă. De altfel, pe agenda de lucru al ministrului figura la ora 9:00, „Evaluare preliminară informații privind condiții de muncă/transport muncitori din Sri Lanka în Botoșani”, iar la 10:00, o „Discuție muncitori din Sri Lanka privind opțiunile acestora în continuare și luarea unei decizii”.

În cursul nopții, ministrul a purtat o primă discuție cu srilankezii și s-a implicat în găsirea unei cazări pentru ca aceștia să nu rămână pe stradă. „Am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ocupa mâine la prima oră, oamenii se odihnesc peste noapte fiind cazați într-o locație primitoare, se gândesc la ceea ce vor să facă și mâine dimineață (n.r. – în această dimineață) discut cu fiecare dintre ei. Traversăm o perioadă grea, cu multă tensiune și adaptări la situații neprevăzute. Cu atât mai mult trebuie să avem grijă de toți cei care au nevoie de ajutor”, a scris Violeta Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Deja ai votat!