Srilankezii de la GT Company, abandonați pe Aeroportul Otopeni

0

Aventurile foștilor muncitori srilankezi nu s-au terminat. Aceștia au părăsit Botoșaniul cu autocarele firmei familiei secretarului de stat din Ministerul Transportului, Viorel Grigoraș, dar au fost abandonați pe Aeroportul „Otopeni”, fără mâncare și fără cazare. Ei nu au putut pleca spre țara natală, deoarece aeroportul din Colombo (Sri Lanka) e închis zborurilor comerciale.

Cum nu au niciun fel de zbor spre țara asiatică și cum nu-și permit să închirieze un avion charter spre țara natală, cel puțin deocamdată trebuie să rămână în România.

Pe de altă parte, ei au acte în regulă și au drept de ședere în România încă trei luni, nu pot fi tratați ca imigranți, așa că traiul zilnic trebuie și cazarea ar trebui să şi-l asigure singuri.
La miezul nopții ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a mers la Aeroportul Otopeni pentru a discuta cu ei și a găsi o soluție de detensionare a situației.

Trei srilankezi sunt încă internați în spital bolnavi de Covid-19, iar alți patru au ales să-și continue contractele cu GT Company.

  • Vom reveni cu poziția oficialilor botoșăneni.
Deja ai votat!
se încarcă...