Demisie din CJ depusă de un consilier liberal

0

Consiliul Județean (CJ) își schimbă componența de la lună la lună. De această dată, Victor Ivănescu, consilier liberal, și-a dat demisia din CJ, pe motiv că ar deveni incompatibil.

Am primit joi hotărâre Consiliului Local (CL) prin care am fost numit membru în Consiliul de Administrație (CA) al Eltrans. Cum legislația s-a schimbat, am decis, pentru a nu fi incompatibil și actele pe care le vom lua în cadrul CA să nu fie lovite de nulitate să demisionez din CJ”, a declarat Ivănescu.

Acesta și-a înregistrat demisia la secretariatul CJ la sfârșitul săptămânii, iar luni a avut o discuție și cu președintele CJ, Costică Macaleți, căruia i-a comunicat decizia pe care a luat-o. „Mi-a spus și mie ieri (n.r. – luni). Demisia este un act unilateral, iar noi vom lua act de aceasta în cadrul ședinței ordinare de joi”, a declarat Costică Macaleți. Proiectul de hotărâre va intra la capitolul diverse, deoarece ordinea de zi a fost deja publicată.

Cel mai probabil, în locul lui Ivănescu va intra ca supleant Cristian Lazarovici, ocupantul poziției a 25-a de pe lista PNL depusă în 2016. Următorul pe listă era Manuel Popa, doar că dorohoianul a demisionat din funcția de consilier local în vara anului trecut, după ce a vândut fabrica Conted Dorohoi și s-a angajat la o multinațională, care nu i-a mai permis să depună declarații de avere și să facă politică, și e puțin probabil ca el să accepte această funcție.

Pe de altă parte, scandalul stabilirii noului CA de la Eltrans nu este stins. După ce noii membri au fost validați cu votul consilierului PSD Daniel Roșu, acesta a fost exclusă din partid și și-a pierdut și calitatea de consilier local, iar viceprimarul Cosmin Andrei a contestat decizia, despre care susține că nu a fost luată respectându-se procedurile legale.

În ședința de joi a CJ va fi validată și noua consilieră județeană PSD, Otiliea Sandu, care o va înlocui pe Mariana Andrioaie, medicul decedat după ce s-a îmbolnăvit de covid luna trecută.

+5 -1
se încarcă...