Lacrimi și frustrare după moartea asistentei de la Infecțioase (video)

0

Toată suflarea medicală din judeţul Botoșani s-a oprit astăzi pentru câteva minute pentru a aduce un ultim omagiu colegei Buta Lenuța, asistenta de 46 de ani care a decedat la Iași după ce a fost infectată cu virusul SARS-COV2.
Sirenele tuturor ambulanţelor din județ au sunat la 12:00, în timp ce cadrele medicale din toate unitățile sanitare au ieșit în curțile spitalelor cu o lumânare aprinsă în mână și cu poza asistentei.
Foștii colegi ai acesteia sunt șocați de moartea ei, dar și frustrați de faptul că asistenta, care a tratat sute de bolnavi de Covid 19, s-a îmbolnăvit grav de această boală, totuși nu a fost clasificată ca și deces cauzat de această afecțiune. “Vom face toate demersurile pentru ca această clasificare să fie modificată, iar ea să fie inclusă pe lista deceselor cauzate de covid19, pentru că nu s-a externat și nici nu s-a recuperat în urma acestei boli, așa cum prevede definiția decesului de covid19”, a precizat Daniel Bulboacă, președintele sindicatului Solidaritatea Sanitară.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...