Șofer beat urmărit și încătușat, după ce a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor

0

Un șofer care a urcat beat la volan și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor a fost urmărit de un echipaj de poliție, pe o distanță de aproximativ doi kilometri. În momentul în care a fost blocat în trafic, individul a devenit recalcitrant și a fost nevoie de încătușarea lui și conducerea la sediu pentru cercetări. Mai mult, o soră de-a bărbatului a încercat să-i obstrucționeze pe polițiști, iar forțele de ordine au amendat-o pe femeie cu 4.000 de lei.

Totul s-a întâmplat luni, pe 25 mai a.c., când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Tudora, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, însă, conducătorul acestuia și-a continuat deplasarea. Echipajul a plecat imediat în urmărirea fugarului, cu autospeciala de poliție având semnalele acustice și luminoase în funcțiune, goana nebună derulându-se pe o distanță de doi kilometri, până când s-a reușit interceptarea în trafic. „Conducătorul auto a declarat faptul că nu are asupra sa documentele personale sau ale autovehiculului și nu a cooperat cu organele de poliție, în vederea stabilirii identității. Mai mult de atât, acesta a avut un comportament recalcitrant, impunându-se imobilizarea sa și conducerea la sediul poliției. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea conducătorului auto în persoana unui tânăr de 30 de ani, din comuna Tudora. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest valoarea rezultată fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit acelorași surse, de la interceptarea în trafic și până la momentul conducerii la sediul poliției a șoferului fugar la fața locului a fost prezentă și sora acestuia, care a provocat scandal și a încercat să-i împiedice pe polițiști să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, motiv pentru care femeia a fost amendată cu 4.000 de lei.

Prin urmare, pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Deja ai votat!
se încarcă...