Vizită de curtoazie terminată cu două săptămâni de izolare

0

Tot mai mulți botoșăneni din rândul celor care s-au întors din zonele roșii ale Europei din cauza pandemiei de Covid calcă pe bec.

Un astfel de caz s-a petrecut luni, la Avrămeni, când polițiștii din localitate, „în timp ce efectuau activități de verificare a persoanelor aflate în izolare, au depistat un bărbat de 39 de ani care se află în vizită la o persoană aflată în izolare, respectiv, un bărbat de 34 de ani, venit din Italia” cu zece zile în urmă, încălcând astfel restricțiile impuse pe perioada izolării. Acesta din urmă a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.000 de lei pentru faptul că a primit în vizită o altă persoană, în timp ce vizitatorul, a intrat, de asemenea, în autoizolare la domiciliu pentru următoarele 14 zile.

Tot luni după-amiază, un echipaj de jandarmi a depistat în zona Pieței Central o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a fost amendat cu 1.000 lei, fiind dispusă și măsura complementară de carantinare a acestuia într-un centru pentru următoarele 14 zile.

Aceste cazuri vin la câteva ore distanță după ce o femeie și-a pârât la Poliție concubinul că a încălcat măsura izolării. Bărbatul a fost amendat cu o mie de lei și introdus în carantină pentru două săptămâni.

De la începutul stării de alertă, s-au înregistrat alte șapte cazuri de nerespectare a măsurii autoizolării spre disperarea medicilor și a autorităților, care susțin că riscăm apariția unor noi focare de boală. De altfel, potrivit datelor Centrului Județean de Comunicare, în cele două luni de stare de urgență, 5% din persoanele carantinate s-au pozitivat.

La ora actuală, pe teritoriul județului se află 2.600 de persoane în izolare și 51 în carantină instituționalizată.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745/619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

+6 -1
se încarcă...