Cătălin Flutur anunţă sprijin guvernamental și european pentru infrastructura rutieră din zona Moldovei

0

Cătălin Flutur, primarul municipiului, a participat ieri, 26 mai, la Ministerul Transporturilor, la o întâlnire de lucru cu trei miniştri din Cabinetul Ludovic Orban, în vederea accelerării proiectelor de infrastructură rutieră din zona Moldovei. La discuțiile cu miniștrii Transporturilor, Lucian Bode, Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, și Fondurilor Europene, Marcel Boloș au fost prezenţi și alți primari de mari orașe din zona Moldovei.

Cu un consistent sprijin guvernamental, garantat de cei trei miniștri, proiectele privind infrastructura rutieră din zona Moldovei, extrem de importantă și pentru municipiul nostru, vor fi accelerate începând chiar din acest an. Este vorba de autostrăzile A7, A8 sau A13, dar și de drumuri rapide sau de rețeaua de drumuri naționale. Printre acestea din urmă, la loc de cinste sunt cele două drumuri care leagă municipiul Botoșani de restul țării, prin Târgu Frumos (DN 28B), respectiv de Republica Moldova, prin punctul vamal de la Stânca-Costești (DN 29D). Pentru ambele artere s-au semnat contractele de proiectare și execuție în vederea modernizării, lucrările urmând a fi realizate într-un termen de 30 de luni, adică până în toamna anului 2022”, a declarat Cătălin Flutur.

Edilul a luat act de oportunitatea de a lansa noi proiecte de infrastructură rutieră importante pentru Botoșani și botoșăneni, ce pot fi realizate în exercițiul bugetar 2021-2027 cu fonduri europene. „Asociația <Moldova se dezvoltă>, din care face parte și municipiul nostru, reprezintă un partener oficial acceptat atât de autoritățile naționale, cât și de cele europene pentru derularea unor astfel de investiții”, a mai spus primarul Cătălin Flutur.

+8 -0
se încarcă...