IŞJ organizează licitaţie pentru pachetele cu rechizite destinate elevilor din familii nevoiaşe

0
dav

Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani organizează licitaţie care are ca obiect asigurarea pachetelor cu rechizite pentru elevii care provin din familii nevoiaşe. Valoarea acestui contract este de 200.823 de lei, fondurile fiind asigurate de Ministerul Educaţiei.

Data limită de depunere a ofertelor a fost 20 mai, dată până la care au fost depuse trei oferte. „Până pe 15 iunie 2020, se face evaluarea tehnică şi evaluarea financiară a ofertelor, prin publicarea rezultatelor în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Procedura fiind online, toate documentele ofertanților au fost publicate în SEAP. După evaluare, se stabilește oferta câștigătoare pe baza criteriului de atribuire – preţul cel mai scăzut. Toate rezultatele se publică în catalogul SEAP unde pot fi văzute de toți ofertanții care s-au înscris la licitație”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

Potrivit oficialului, câştigătorul licitaţiei va asigura 8.791 de pachete cu rechizite, dintre care 932 pentru elevi din clasa pregătitoare,  960 pentru clasa I, 3058 de pachete pentru elevii claselor a II-a – a IV-a, 3133 de pachete pentru elevii clasei a VIII-a şi 708 pentru elevii din ultima clasă de gimnaziu.

Rechizitele vor ajunge la elevi în debutul anului şcolar 2020 – 2021.

În vederea stimulării prezenței la școală, în anul 2002, Ministerul Educaţiei a lansat Programul „Rechizite şcolare”, care se adresează elevilor din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, cursuri de zi. La începutul fiecărui an școlar se distribuie pachete cu rechizite școlare specifice fiecărei clase, în baza cererii depuse de părinţi sau reprezentanţii legali, la secretariatul şcolii unde învaţă copiii.

Deja ai votat!
se încarcă...