Srilankezii de la GT Company, preluați de o firmă din Cluj

0

Srilankezii concediați de GT Company vor pleca să lucreze la Cluj.

Compania De’Longhi România a propus Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale să preia spre angajare muncitorii din Sri Lanka, care rămăseseră fără slujbe şi fără posibilitatea de a se întoarce acasă, iar oferta companiei din Cluj a fost selecţionată dintre toate cele transmise către minister. De’Longhi România a anunţat că va asigura transportul Bucureşti – Cluj, le va asigura cazare în apropierea fabricii şi va semna cu ele contracte de muncă. „Contractele de muncă oferite muncitorilor din Sri Lanka includ condiţii de salarizare coerente cu ale celorlalţi angajaţi, instruirea necesară şi reguli de igienă şi protecţie la nivelul tuturor angajaţilor. Cazarea va fi asigurată în apropierea fabricii. Evident, ca la orice angajare şi în baza dosarelor de imigrare validate la zi de către Biroul Regional de Imigrări, muncitorii vor parcurge testările medicale și psihologice, vor fi instruiţi şi echipaţi corespunzător înainte să se alăture colectivului de la Jucu”, informează compania.

Grupul De’Longhi deţine două fabrici în România, în comuna Jucu, din judeţul Cluj, şi în comuna Mădăraş, din judeţul Bihor, unde lucrează peste 2.500 de angajaţi. Compania produce în România maşini automate de cafea marca De’Longhi şi electrocasnice Braun. De’Longhi este producătorul numărul 1 în lume de espressoare pentru uz casnic. Sub această marcă, grupul produce şi alte categorii de electrocasnice mici: climatizare, sisteme de încălzire, aparate pentru prepararea mâncării, dezumidificatoare etc.

Scandalul a izbucnit când zeci de srilankezi au fost concediați de către GT Company după ce s-a înregistrat un caz de îmbolnăvire cu Covid în rândul lor. Aceștia au petrecut mai multe săptămâni de carantină la Cabana „Stejarul”, timp în care au mai apărut cazuri pozitive, iar duminică au solicitat să plece spre București. Ajunși pe Aeroportul Otopeni, au constatat că nu au cu zbura spre țara natală și nici unde stat. Atunci a intervenit ministrul Muncii, care s-a implicat și în găsirea unor noi locuri de muncă.

Deja ai votat!
se încarcă...