Sute de botoșăneni verificați de polițiști

0

Polițiștii au început să deruleze mai multe acțiuni în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine şi siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea criminalității. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost aplicate 15 sancţiuni contravenționale în valoare totală de 3.500 de lei. De asemenea, au fost organizate patru acțiuni punctuale pentru verificarea respectării prevederilor legale aflate în vigoare. Cu ocazia acțiunilor au fost legitimate peste 300 de persoane, verificate 63 de autovehicule și aplicate șase sancțiuni contravenționale.

Jandarmii, pe lângă participarea la acțiunile polițiștilor, au asigurat măsurile de menținere a ordinii publice în zona centrelor de carantină. La ora actuală, în la ora actuală, în carantină instituționalizată mai sunt 37 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul SARS-COV-2.

Marea provocare o reprezintă verificarea botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu. Numărul acestora a crescut exponențial în ultimele zile, ajungând miercuri la 2.873. Spargerea autoizolării a devenit un sport național, tot mai mulți botoșăneni fiind prinși în afara domiciliului declarat. De exemplu, pe 26 mai, „polițiștii de la o secție comunală din județ, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat pe raza unei alte localități un tânăr de 30 de ani, care ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu”. „Tânărul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar ca măsură complementară, s-a dispus carantinarea acestuia pentru următoarele 14 zile”, se arată într-o informare a Centrului Județean pentru Comunicare Botoșani.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745/619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

Deja ai votat!
se încarcă...