spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTTenisul de masă a devenit unul dintre cele mai populare sporturi pe...

Tenisul de masă a devenit unul dintre cele mai populare sporturi pe timp de pandemie

Majoritatea sporturilor din Europa și nu numai, au fost suspendate după declararea pandemiei din acest an. Dacă fotbalul a mai supraviețuit prin intermediul campionatelor din Belarus (competiții devenite celebre la nivel mondial cu ocazia pandemiei), tenisul, baschetul, formula 1 și cursele de cai au fost complet sistate.

Această situația a fost una cât se poate de nefastă și pentru toate industriile conexe sportului. În plus, au avut de suferit și microbiștii, care pe lângă faptul că nu au mai avut evenimente sportive cu care să se delecteze în timpul liber, au fost bulversați și de lipsa meciurilor din oferta de pariuri. Să nu uităm că din data de 17 martie au fost închise în jur de 14.000 de case de pariuri și alte 15.000 de unități de jocuri de noroc.

Singura opțiune pentru pasionații de adrenalină a fost să joace online. Pentru cei care erau obișnuiți să intre pe Fortuna verificare bilet pentru a afla rezultatele biletelor jucate în agențiile stradale, tranziția nu a fost deloc dificilă, însă nu același lucru se poate spune și despre cei care nu erau deloc familiarizați cu internetul.

Totuși, chiar și pentru cei care se descurcau cu pariurile online, provocarea a venit din prisma ofertei sărace. O parte dintre pasionați s-au îndreptat către pariurile pe sporturi virtuale, acolo unde meciurile se disputau unul după altul, în timp ce alții au început să mizeze pe eSports – celebrele campionate de sporturi electronice. Însă nu toți pariorii au agreat astfel de variante.

Cei care au dorit să rămână fideli sporturilor tradiționale au fost așadar siliți să se reprofileze. Sporturile active pe timpul pandemiei în anumite regiuni au fost hocheiul, tenisul de masă și dartsul.

Pariorii care au început să studieze aceste competiții au aflat însă anumite detalii surprinzătoare, și anume că meciurile de hochei organizate de ruși păreau a fi trucate, întrucât erau organizate doar de dragul pariurilor. Drept dovadă, campionatul principal cu meciuri organizate zilnic s-a și închis în urmă cu puțin timp.

O situație similară s-a petrecut și în cazul tenisului de masă, însă din fericire pentru pariori, nu numai rușii au organizat partide de ping pong pe timpul pandemiei, ci și armenii, ucrainenii și brazilienii. Darts-ul a început ceva mai târziu, însă pare a oferi partide cinstite, însă între timp, pariorii au avut o singură opțiune viabilă, întrucât în ofertele caselor de pariuri online se regăseau sute de meciuri de ping pong zilnic. Tenisul de masă este un sport individual, care implică mai puține riscuri decât fotbalul, deși se practică în spații închise.

Și chiar dacă nu este unul dintre cele mai populare sporturi în rândul pariorilor, nu putem spune că țara noastră nu are o tradiție bogată în acest sport. Să ne amintim că selecționata feminină a României a câștigat de 5 Campionatul European de tenis de masă (1992, 2002, 2005, 2017 și 2019).

Totodată, sportivul Ovidiu Ionescu a obținut medalia de argint continentală în 2018, într-o finală pierdută în fața legendarului Timo Boll, cu scorul de 1-4. Nu putem să nu o amintim și pe Otilia Bădescu, câștigătoare a 3 medalii de bronz la Campionatele Mondiale de tenis de masă, titlul de campioană continentală în 2003 și două titluri cu echipa națională în 1992 și 2005).

Amatorii de pariuri sportive care au vrut să continue să joace biletul zilei, au fost așadar siliți să se orienteze către acest sport pe timpul pandemiei. Întrebarea pe care și-o pun mulți este în ce măsură acest trend va continua și după reluarea celorlalte sporturi. Spre exemplu, jurnaliștii de la Eurosport au punctat faptul că Belarus a semnat în luna aprilie 10 noi contracte pentru drepturile de televizare.

Totuși, în cazul în care am lua în calcul un val secund al pandemiei, aceste competiții ar putea rămâne viabile pe o perioadă mai lungă. Altfel, cine știe?

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4.3 ° C
4.3 °
4.3 °
81 %
1.3kmh
66 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...