Bărbați amendați de jandarmi pentru că nu purtau maști de protecție în magazine

0

La Botoșani au început să se aplice amenzi pentru lipsa măștii de protecție în spațiul.

Aflați în patrulare în zona centrală, jandarmii botoșăneni au depistat doi bărbați de etnie romă car nu purtau mască de protecție. Aceștia erau în hala de carne din Piața Centrală și într-un magazin nonstop din zona Centrului Vechi. Luați la întrebări de jandarmi, bărbații au declarat că nu respectă măsurile individuale de protecție în vederea limitării riscului de infectare cu coronavirus, deoarece ei ,,nu cred în Covid”. Răspunsul nu a fost pe placul jandarmilor, care i-au amendat cu câte 500 de lei. „Purtarea măștii de protecție în spații închise este obligatorie pe durata stării de alertă, sancțiunea contravențională care poate fi aplicată fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei, conform prevederilor Legii nr.55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, se arată într-o informare a Centrului Județean de Comunicare (CJC) Botoșani.

Și polițiștii au acționat în ultimele 24 de ore „în teren”. Pentru contravențiile pe care le-au constat, ei au aplicat 12 amenzi în valoare totală de 3.700 de lei. De asemenea, au fost organizate trei acțiuni punctuale pentru verificarea respectării prevederilor legale aflate în vigoare, cu ocazia cărora au fost legitimate peste 100 de persoane, verificate 43 de autovehicule. În cele trei acțiuni au fost date opt amenzi în valoare de 1.700 de lei.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745/619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

+8 -0
se încarcă...