Biblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” reia activitatea cu publicul

Pe 2 iunie, Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” va relua activitatea cu publicul. Potrivit conducerii instituţiei, activitatea va fi reluată treptat, în funcție de evoluția contextului epidemiologic național și de recomandările instituțiilor abilitate.

Vor fi reluate activitățile de împrumut și restituire de documente de bibliotecă, oferirea de informații legislative și de referințe bibliografice, prin multiplicare și scanarea de documente, care vor putea fi expediate și pe cale electronică: telefon, fax, email, messenger.

În această primă etapă, utilizatorii bibliotecii vor avea acces la Secţiile: Sala de lectură, Împrumut Carte Adulți, Împrumut Carte Copii, Cabinetul de Numismatică și Filatelie, Biblioteca Etniilor, Filiala 1 Primăverii, Filiala 2 Grivița, Filiala 3.

Reluarea activităţii cu publicul la nivelul bibliotecii județene implică respectarea regulilor generale de sănătate publică, depinde de existența instrumentelor adecvate pentru a le impune, coerent și consistent, în administrarea și organizarea activității acesteia și a serviciilor de lectură publică, astfel încât să fie garantată sănătatea și securitatea utilizatorilor, cât și a salariaților instituției.

Persoanele care au documente împrumutate dinainte de perioada stării de urgență, vor putea să le restituie fără aplicarea de penalități. Utilizatorii se pot adresa bibliotecarilor de la secţiile deschise, pentru eliberarea permiselor.

Toate aceste acțiuni întreprinse de biblioteca județeană au ca scop evitarea unei posibile contaminări a persoanelor, permițând în același timp și asigurarea unui cadru funcțional sigur ce garantează sănătatea cetățenilor, dar și securitatea și sănătatea în muncă a angajaților bibliotecii județene. Reamintim că, revenirea la întreaga ofertă de servicii pentru public se va face în etape, odată ce situația epidemiologică o va permite. Toate evenimentele culturale ale bibliotecii județene se vor reprograma de comun acord cu partenerii, odată ce evoluția situației epidemiologice va permite acest lucru, iar instituțiile abilitate vor recomanda și permite organizarea lor.

În această  perioadă dificilă, pe care vă asigurăm că o vom traversa cu bine împreună,  Biblioteca Județeană <Mihai Eminescu> își va îndeplini  menirea de a uni comunitatea, reușind astfel să transforme provocările la care suntem supuși în noi căi de apropiere umană”, se arată într-un comunicat de presă transmis de referentul Irina Gina Paviliuc.

Deja ai votat!