sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTBiblioteca Judeţeană "Mihai Eminescu" reia activitatea cu publicul

Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu” reia activitatea cu publicul

Pe 2 iunie, Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” va relua activitatea cu publicul. Potrivit conducerii instituţiei, activitatea va fi reluată treptat, în funcție de evoluția contextului epidemiologic național și de recomandările instituțiilor abilitate.

Vor fi reluate activitățile de împrumut și restituire de documente de bibliotecă, oferirea de informații legislative și de referințe bibliografice, prin multiplicare și scanarea de documente, care vor putea fi expediate și pe cale electronică: telefon, fax, email, messenger.

În această primă etapă, utilizatorii bibliotecii vor avea acces la Secţiile: Sala de lectură, Împrumut Carte Adulți, Împrumut Carte Copii, Cabinetul de Numismatică și Filatelie, Biblioteca Etniilor, Filiala 1 Primăverii, Filiala 2 Grivița, Filiala 3.

Reluarea activităţii cu publicul la nivelul bibliotecii județene implică respectarea regulilor generale de sănătate publică, depinde de existența instrumentelor adecvate pentru a le impune, coerent și consistent, în administrarea și organizarea activității acesteia și a serviciilor de lectură publică, astfel încât să fie garantată sănătatea și securitatea utilizatorilor, cât și a salariaților instituției.

Persoanele care au documente împrumutate dinainte de perioada stării de urgență, vor putea să le restituie fără aplicarea de penalități. Utilizatorii se pot adresa bibliotecarilor de la secţiile deschise, pentru eliberarea permiselor.

Toate aceste acțiuni întreprinse de biblioteca județeană au ca scop evitarea unei posibile contaminări a persoanelor, permițând în același timp și asigurarea unui cadru funcțional sigur ce garantează sănătatea cetățenilor, dar și securitatea și sănătatea în muncă a angajaților bibliotecii județene. Reamintim că, revenirea la întreaga ofertă de servicii pentru public se va face în etape, odată ce situația epidemiologică o va permite. Toate evenimentele culturale ale bibliotecii județene se vor reprograma de comun acord cu partenerii, odată ce evoluția situației epidemiologice va permite acest lucru, iar instituțiile abilitate vor recomanda și permite organizarea lor.

În această  perioadă dificilă, pe care vă asigurăm că o vom traversa cu bine împreună,  Biblioteca Județeană <Mihai Eminescu> își va îndeplini  menirea de a uni comunitatea, reușind astfel să transforme provocările la care suntem supuși în noi căi de apropiere umană”, se arată într-un comunicat de presă transmis de referentul Irina Gina Paviliuc.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...