Cărăuș de droguri trimis în judecată de procurorii DIICOT

0

Un fost cărăuș dintr-o rețea internațională de droguri, care a acționat pe ruta Maroc – Spania, a fost trimis în judecată și de procurorii Biroului teritorial Botoșani al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Este vorba de un bărbat din municipiul Dorohoi, Claudiu Dumitru G., care a fost acuzat de trafic de droguri după ce în 2013 ar fi adus în țară mai multe capsule cu hașiș (n.r. – rezină de cannabis), pentru consum propriu, dar ulterior a vândut o parte dintre ele. „În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani a rezultat faptul că bărbatul a comercializat o parte din aceste capsule, în cursul anului 2013, pentru a face rost de bani”, a precizat pentru „Monitorul” șeful Biroului teritorial DIICOT Botoșani, procuror Ciprian Mihai. Investigațiile au durat până anul acesta, când bărbatul a fost trimis în boxa acuzaților, procesul urmând să se judece la Tribunal.

Potrivit acelorași surse, dorohoianul ar fi fost judecat și condamnat și în Spania, tot pentru trafic internațional de droguri, după ce autoritățile iberice au reușit să anihileze întreaga rețea. Liderii grupării apelaseră la mai multe persoane care au acceptat să joace rolul de cărăruși. Drogurile erau cumpărate din Maroc, ambalate în capsule, care erau mai apoi înghițite de cărăuși și eliminate pe cale naturală, în Spania, unde erau vândute mai apoi amatorilor de hașiș.

Deja ai votat!
se încarcă...