Eliberat de sub sinistra guvernare a pesediștilor, un întreg județ poate să respire

0

Cei peste 400.000 de locuitori ai județului pe care îl reprezint în Parlamentul României, Botoșani, resimt deja beneficiile concrete ale guvernării țării de către PNL.

Eliberarea după șapte ani de sub ciubota pesedistă, incompetentă, iresponsabilă, demagogică și populistă, echivalează pentru toți botoșănenii cu renașterea speranței privind șansele de dezvoltare a județului și de creștere a calității vieții.

Rezultatele concrete ale preluării guvernării de către Partidul Național Liberal, în luna noiembrie 2019, s-au văzut imediat. Proiecte tărăgănate ani în șir din cauza incompetenței cronice a oamenilor lui Ponta, Dragnea, Dăncilă și, mai nou, Ciolacu au putut fi relansate în mai puțin de o jumătate de an.

Astfel, principala arteră de legătură rutieră a județului Botoșani cu restul țării, Drumul Național 28B Botoșani-Târgu Frumos, a intrat, după mai mult de un deceniu de așteptare, în etapa realizării efective, după semnarea pe data de 20 mai a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor.

La fel de important pentru botoșăneni, proiectul de modernizare a Drumului Național 29D Botoșani-Ștefănești, cel care leagă municipiului reședință de județ de Republica Moldova prin Vama Stânca-Costești, a ajuns de asemenea în etapa implementării după semnarea, pe data de 14 mai, a contractului de proiectare și execuție.

Mințiți și păcăliți ani în șir de pesediști că aceste investiții indispensabile dezvoltării județului vor fi realizate, botoșănenii constată acum că cei care, fără demagogie și populism, le rezolvă problemele și îi ajută să își atingă obiectivele sunt liberalii.

Țin să le mulțumesc în numele botoșănenilor prim-ministrului Ludovic Orban, viceprim-ministrului Raluca Turcan, ministrului Transporturilor Lucian Bode și tuturor membrilor guvernului PNL pentru eficiența, pragmatismul și operativitatea cu care au pus în operă cele mai importante și mai așteptate proiecte investiționale din județul Botoșani.

Îi asigur în același timp pe botoșăneni că voi continua să urmăresc atent evoluția practică a proiectării și execuției lucrărilor la drumurile naționale Botoșani-Târgu Frumos și Botoșani-Ștefănești, astfel încât termenul de finalizare prevăzut în contracte, octombrie 2022, să fie respectat și, poate, chiar devansat.

Nevoia de dezvoltare a județului pe care îl reprezint în parlament nu se încheie aici. Noi proiecte importante pentru reducerea decalajelor economice și sociale dintre județul Botoșani și zonele dezvoltate ale țării au nevoie, în continuare, de sprijinul la fel de consistent al guvernului Partidului Național Liberal. Și sunt absolut convins că toate aceste viitoare investiții vor beneficia de acest sprijin.

(Declarație politică a deputatului PNL Cristian Achiței, înregistrată la Camera Deputaților în data de 27 mai 2020)

Deja ai votat!
se încarcă...