Familie rămasă pe drumuri după un incendiu. Oamenii cer ajutor

0

O familie din satul Popeni, comuna Brăești, a rămas fără locuință, în urma unui incendiu izbucnit în după-amiaza zilei de miercuri, 27 mai a.c., cel mai probabil din cauza unui jar căzut din sobă pe materiale combustibile.

Focul s-a extins cu repeziciune la bunurile din întreaga locuință, dar și la acoperișul din stuf, casa fiind distrusă aproape în totalitate. „La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă și spumă. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit 13 pompieri militari și voluntari, mai bine de trei ore. Valoarea pagubelor a fost estimată la 35.000 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență. În urma intervenției, pompierii spun că au reușit să protejeze de foc celelalte locuințe și construcții din împrejurimi, valoarea acestora fiind evaluată la 100.000 lei.

Întrucât familia afectată a rămas fără locuință, sătenii s-au mobilizat și au declanșat o colectă publică, încercând să vină în ajutor. Inițiatorul campaniei de ajutorare, Adrian Nistor, a făcut un apel public, pe Facebook, solicitând sprijin din partea tuturor celor care pot da o mână de ajutor.

„Casa familiei Pădurariu a fost distrusă în totalitate de un incendiu. Familia locuiește în satul Popeni, com. Brăești. Aceștia își câstigă existența foarte greu, deoarece niciunul dintre ei nu este salariat, muncind oriunde li se ivește ocazia. Au un băiețel în vârstă de 7 ani, iar mama este însărcinată în luna a 6-a. Durerea și neajutorarea se citesc în ochii copilașului care, în timpul incediului, cu lacrimi în ochi întreba de papuceii, hăinuțele și ghiozdănelul său. În situația prezentată, orice fel de sprijin este bine-venit, luând în considerare că nu și-au mai putut recupera nici măcar actele. Număr contact: 0741578453 Adrian Nistor”, este mesajul postat de botoșănean.

+5 -0
se încarcă...